Publicitat
Publicitat

L'esport amateur tocat i enfonsat?

L'esport amateur és un dels grans perjudicats d'aquesta pandèmia mundial. Amb el toc de queda és pràcticament impossible que els equips de Primera a Quarta Catalana puguin entrenar abans de les 21 h de la nit. I a l'Escala, l'esport s'atura perquè l'Ajuntament ha decidit tancar les instal·lacions esportives

El que està clar és que amb instal·lacions obertes o tancades, l'esport amateur està tocat de mort. Així és com està l'esport amateur del nostre país. S'ha decretat el toc de queda de 10 de la nit a les 6 de la matinada i les instal·lacions esportives han de tancar a les 9 de la nit. S'havia intentat que tanquessin a les 10 però no ha estat possible. D'aquesta manera, els entrenaments que comencen a partir de les 21 h de la nit queden automàticament suspesos. Únicament es faran els entrenaments de la base en aquells pobles que les instal·lacions siguin obertes. Faltarà saber què passa per exemple amb el Banyoles de Pitu Batlle que juga a Tercera Divisió.

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya, la UFEC, ha demanat al govern que consideri l'esport com a un servei essencial perquè el sector està tocat de mort. Hem de pensar que els jugadors dels primers equips com l'Escala entrenen entre 2/4 i 3/4 de 9 que és quan ja han acabat la seva jornada laboral.

Si acaben els entrenaments de l'esport amateur... acaba també la competició? L'equip sots 23 i el primer equip de futbol havien encetat el curs. Els de Robert Figueras amb derrota al camp de l'Esplais i els de Sepu amb derrota a Bescanó i victòria casa contra el Vic Riuprimer. Les lligues de bàsquet i tennis taula no han començat. Ara la gran pregunta si tornarà la competició? I si no torna... què passarà amb els diners que han pagat els clubs a la federació per les fitxes federatives? La primera notícia va ser que la competició s'ajornava 15 dies, però els entrenaments es podien fer.

Tothom era conscient que això duraria més temps. L'esperança, o una de les esperances, era que els entrenaments es poguessin fer. 

Doncs durarà més temps, no sabem quan. De moment toca esperar.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar