Publicitat
Publicitat

Èxit de participació en una nova donació de sang

Molt bona participació en la campanya de donació de sang organitzada ahir a la tarda a la Sala Polivalent. Segueix la tendència a l'alça pel que fa als donants al poble. Des del Banc de Sang demanen a la gent jove que prengui consciència de la importància de donar sang. 

El Banc de Sang ha dut a terme una nova campanya de donació de sang a l'Escala. Es confirma la tendència a l'alça pel que fa als donants, com ja s'ha pogut veure en les passades edicions. Ahir es van recollir en total 54 donacions, 2 oferiments i en aquest cas, no hi va haver donants de plasma. 

 

Per motius de logística i per garantir les mesures de seguretat davant la Covid-19 i disposar d'una donació esglaonada, els donants han hagut de demanar cita prèvia. 

Les donacions de sang de les primeres setmanes de tardor són essencials per incrementar les reserves després de la baixada de l’estiu. A més, la situació excepcional d’aquest 2020 ha fet que, durant l’estiu i en les properes setmanes, la necessitats de sang siguin altes. Fins que finalitzi la tardor, el proper 21 de desembre, caldran a Catalunya més de 60.000 donacions de sang. Des del Banc de Sang s'anima a tota la població a donar sang, però sobretot es fa una crida especial als joves, a la importància de que prenguin consciència i que prenguin el relleu i es converteixin en donants habituals. 

 

Donar sang és un exemple de solidaritat i un acte imprescindible per garantir les reserves de sang als hospitals. Júlia Gàrate, donant habitual, ho té molt present. 

La situació de pandèmia de la Covid-19, pot provocar cert temor a anar a donar sang, però tan des del Banc de Sang com els donants, asseguren que les mesures de seguretat són extremes i demanen que la pandèmia no sigui l'excusa per no anar a donar. 

A finals del mes d'agost, a Catalunya s'han fet un total de 157.699 donacions de sang aquest any. Són només un 4% menys respecte els mateix període de 2019, un fet que mostra el gran compromís de la ciutadania en un any amb moltes dificultats de mobilitat i un canvi important d’hàbits.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar