Publicitat
Publicitat

Comença la campanya de la grip

El primer dia de la campanya de la grip es vacuna a un 45% més de persones respecte l'any passat. Durant la campanya es vacunarà als majors de 65 anys de forma esglaonada i per franjes d'edat. Des del CAP valoren positivament la resposta dels escalencs i escalenques. 

En marxa la campanya de vacunació de la grip en un hospital de campanya instal·lat a la Sala Polivalent, per tal d'esponjar i alliberar el CAP. En el primer dia de campanya s'ha vacunat prop de 244 persones, el que suposa un 45% més respecte a les dades de l'any passat, dins la franja de gent entre els 66 i els 70 anys.

Les vacunacions s'han distribuït per dies i franges d'edat, per evitar aglomeracions. Avui i demà és el torn de les persones entre 71 i 75 anys. Des del CAP demanen que no es vagi en massa a vacunar-se a les 9 del matí sinó que s'hi vagi al llarg de tot l'horari establert, de forma esglaonada, i així evitar el col·lapse de l'espai habilitat. Amb tot, l'amplitud de la Sala Polivalent permet una bona logística de gestió de l'espai per aquells que esperin el seu torn. 

Al ser el primer cop que s'utilitza la Sala Polivalent per aquesta campanya, hi ha petits detalls de logística que s'han hagut d'adaptar sobre la marxa, com per exemple, donar números de torn, segons l'arribada a la sala. Amb tot, però, satisfacció per com està funcionant i la resposta de la gent. 

La situació de pandèmia que viu el país, ha fet que molta gent hagi pres consciència de la importància de la vacunació de la grip per minimitzar el risc i per evitar patir un virus, que té una simptomatologia pràcticament igual que el coronavirus, i que pot provocar una saturació extra als hospitals i centres d'atenció primària. 

Enguany, com a novetat, s'aconsella que es vacunin també les persones celíaques, de la mateixa manera que cada d'any s'aconsella que es vacuni el personal sanitari, mestres i professors, policies, i tots aquells que treballen directament amb grups de risc. 

La campanya s'allargarà fins el 29 d'octubre. Els 3 últims dies estan destinats als majors de 81 anys, en ser el col·lectiu amb més risc i majoritàriament amb mobilitat reduïda. Cal recordar, també, que els ambulatoris que depenen del CAP de l'Escala faran la campanya de la grip amb normalitat i amb el funcionament habitual.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar