Publicitat
Publicitat

L'Hospital de Figueres preparat per atendre els malalts de Covid-19 sense aturar l'activitat

L’Hospital de Figueres prioritza les intervencions de cirurgia major ambulatòria per alliberar el màxim de llits possibles És una de les mesures que s’han posat en marxa aquesta setmana davant l’augment de pacients ingressats amb la COVID-19 L’objectiu d’aquests canvis és fer compatible l’assistència als malalts de coronavirus amb l’activitat ordinària del centre 

Davant l’augment de pacients ingressats per coronavirus a l’Hospital de Figueres, la Fundació Salut Empordà ha impulsat una sèrie de mesures per a fer compatible l’assistència dels malalts de la COVID-19 amb l’activitat ordinària del centre.

L'objectiu del centre és evitar estades hospitalàries que no siguin primordials i prioritzar les intervencions de cirurgia major ambulatòria que no necessitin l’ingrés del pacient. Pel que fa a les que requereixen estada hospitalària, es mantenen totes aquelles operacions oncològiques o que siguin urgents. 

El que més preocupa és poder mantenir les visites ordinàries per no perdre casos greus d'oncologia o d'altres malalties que puguin necessitar atenció mèdica urgent.

Per fer-ho possible, des d’aquesta setmana l’Hospital ha ampliat al màxim la seva capacitat i ha habilitat els 150 llits de què disposa. S’ha doblat la guàrdia dels professionals del servei de Medicina Interna per donar resposta a l’augment de pacients ingressats a la planta d’aïllament per la COVID-19 i a la Unitat de Monitoratge (malalts semicrítics). També s’ha reforçat amb la contractació de tres professionals el torn de nit del Laboratori Clínic de la Fundació Salut Empordà, per poder gestionar la demanda de proves PCR. Recordem que des del dissabte 17 d’octubre s’ha eliminat la franja de visita de la tarda als pacients ingressats, per reduir l’entrada de persones a l’Hospital. Es manté la franja matinal, de les 13 h a les 15 h, en què també s’aprofita per facilitar la informació mèdica del pacient. També s’ha tancat la terrassa i s’ha restringit l’accés a la Cafeteria, ara només oberta per als professionals. Per als usuaris externs que ho necessitin i per als acompanyants dels pacients ingressats, s’ofereix l’opció de demanar menjar per emportar.

Pel que fa a l'Escala, cal recordar que avui ha començat la campanya de vacunació de la grip a la Sala Polivalent.

L'horari de vacunació és de 9 a 13h. Avui per les persones de la franja d'edat de 66 a 70 anys. Els dies 22 i 23 per als de 71 a 75 anys, el dia 26 per a les persones de 76 a 80 anys i el dia 27 per a majors de 81 anys. La resta de ciutadans, i persones amb patologies prèvies, han de demanar cita prèvia per internet al CAP.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar