Publicitat
Publicitat

Segona jornada del CEE

El corall va ser el protagonista de la segona jornada del Centre d'estudis escalencs d'aquest 2020. La presentació i conferència de llibre Memòries d'un bus coraller, de Joan Pons Hugas va centrar la nit de divendres.

Divendres van celebrar-se la segona jornada de les XI Jornada del Centre d'Estudis Escalencs. En aquesta ocasió va presentar-se el llibre 'Memòries d'un bus coraller' de l'escalenc d'adopció Joan Pons Hugas.

Aquest llibre ha estat publicat per l'Associació Gironina d'Amics de la Mar (AGAM) i parla en primera persona d'una època irrepetible, de fet ell és un dels últims supervivents dels moments àlgids d'una activitat, la pesca del coral, plena de riscos i d'històries per explicar. 

Un llibre que recull les millors experiències de Joan Pons i que va néixer en un moment complicat de la vida del coraller. Doncs Pons, el va començar quan li van diagnosticar un càncer. Un cop ensenyades les pimeres pàgines, el llibre es va fer realitat.  

En el llibre explica com es va dedicar a la pesca submarina de coral vermell a la Costa Brava entre mitjans de la dècada de 1955 i el 1965, quan un accident el va obligar a deixar de fer immersió encara que mai no ha perdut la seva passió pel mar, ja que durant anys ha navegat per aquestes aigües gràcies a la seva passió per la vela llatina. La conferència es podrà seguir pròximament per Canal 10 Empordà.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar