Publicitat
Publicitat

L'Escala manté un índex de risc baix amb només 4 positius els últims 7 dies

L'alcalde fa una crida a no baixar la guàrdia malgrat que l'Escala es mantingui amb un índex de risc baix i una taxa de reproducció de només 1,21, molt per sota de la mitjana catalana. 

Víctor Puga ha fet avui una crida a la població a mantenir les alertes posades en mesures de distanciament, higiène i mascaretes, en un moment en què s'està agreujant la segona onada de la pandèmia i el govern català ha hagut d'imposar noves mesures molt restrictives en alguns sectors. El moment és crític i l'índex de risc a la regió sanitària gironina és de 378,57, dins el nivell de molt alt, amb quasi 1500 casos positius detectats en els últims set dies i una taxa de reproducció de l'1,42. Cal tenir en compte que l'epidèmia creix si aquesta taxa supera l'1. A l'Escala, amb tot, es mantenen unes xifres molt baixes de contagis, amb només 4 casos positius en els últims set dies i un índex de risc baix de només 58,72.

Les mesures decretades pel govern català que han entrat en vigor aquest matí demanen limitar els desplaçaments fora del domilici, fer teletreball sempre que sigui possible, manté la prohibició de trobades de més de 6 persones i limiten aforaments en sectors com establiments comercials o equipaments culturals. La restricció més severa és la que afecta a bars i restaurants, que han de romandre tancats els propers quinze dies i només poden servir menjar per emportar.

Aquesta nova bateria de restriccions, a l'Escala, coincideix amb el final de la temporada turística i uns dels mesos amb menys activitat de l'any.

L'alcalde ha destacat que l'esforç per aplanar la corba de contagis és necessari per arribar a la campanya de Nadal amb una situació millor.

{{Puga 03 - 3'50" aprox (27")}

A nivell comarcal l'agreujament de la pandèmia ja s'ha fet notar a l'Hospital de Figueres on en l'última setmana s'ha triplicat el nombre de pacients ingressats per Covid-19. Segons dades facilitades per la Fundació Salut Empordà, l'hospital té avui 22 pacients ingressats amb coronavirus. Per això, des d'avui divendres es tanca la part de la cafeteria i la terrassa destinada als usuaris externs. Al vestíbul de l’hospital s’habilitarà un taulell per als usuaris externs que vulguin demanar menjar per emportar. I pel que fa als acompanyants dels pacients ingressats, podran fer la comanda del dinar trucant a la cafeteria. A partir del dissabte 17 d’octubre s’elimina la franja de visita de la tarda als pacients ingressats. Es manté la del matí, de les 13 h a les 15 h, en què també s’aprofita per a proporcionar la informació mèdica. En referència al Centre Sociosanitari Bernat Jaume, de moment es manté el règim de visites establert de 3 dies a la setmana/1 hora per pacient i el funcionament de l’Hospital de dia, al 40% de la seva capacitat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar