Publicitat
Publicitat

Poesia i música al cementiri i al CER

Els museu de L’Escala a participat un any més a les jornades europees del patrimoni. Enguany amb una proposta de petit format a l’emblemàtica cementiri mariner. Un espectacle musical i poètic amb l'actuació d'Ívida Cynara, i que va acabar traslladat al CER a causa de la pluja. 

Una trentena de persones assisteixen a l'espectacle al Cementiri Mariner de l'Escala, dins el marc de les Jornades Europees del Patrimoni. L'acte va consistir en un espectacle musical i poètic a càrrec de la ballarina i poetessa, Ívida Cynara, qui va oferir un muntatge de dansa contemporània sensorial molt especial.

El Cementiri Mariner és un conjunt d’arquitectura popular d’estil neoclàssic del 1835, declarat bé cultural d’interès nacional, únic en la seva categoria a la Costa Brava. El 1970 el cementiri es va clausurar al·legant mesures higièniques i que impedia el creixement urbanístic. Llavors la intenció d’enderrocar el cementiri vell va motivar una campanya per part de la Comissió de Defensa de l’Arquitectura Popular.

L'origen d'aquest monument, el trobem en la necessitat d'enterrar els morts per una epidèmia de malària que va viure l'Escala. 

El patrimoni cultural no només es troba en els monuments sinó, que també, en tot aquell recerca popular que té a veure amb la seva història. El MASLE a través d'una feina de recopilació de la memòria oral de l'Escala, de pares a fills, va trobar un dita que fa referència aquests fets i que encara ara es recorda avui en dia.

L'acte es va acabar traslladant al CER quan la pluja va fer acte de presència. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar