Publicitat
Publicitat

Palmira Jaquetti protagonista de les jornades del CEE

El MASLE recupera pel tram final de l'any les activitats programades dins les jornades del centre d'estudis Escalencs. Una de les primeres activitats ajornades a causa de la pandèmia. La primera conferència va destacar la figura poc coneguda de Palmira Jaquetti, fen especial èmfasi a les dues estades a L'Escala l'any 29. On va fer un ampli recull de les cançons populars de la vila marinera.

 El MASLE va recuperar divendres les jornades del Centre d'Estudis Escalencs, una de les activitats que van quedar ajornades a principis d'any a causa de la pandèmia. L'edició d'enguany recull diversos temes d'interès cultural, a diferència de les altres edicions que eren més monotemàtiques. Així la primera conferència va girar al voltant de Palmira Jaquetti, acte lligat a la celebració de l'Any Palmira Jaquetti Isant.

 

Palmira Jaquetti és una gran desconeguda per a molts, tot i contribuir a millorar el nivell cultural del país a partir de les seves inquietuds musicals, literàries, pedagògiques i humanístiques en general. S'espera que la celebració de l'any Jaquetti la seva figura agafi més rellevància. 

 

Durant l'acte es va esmentar les seves qualitats literàries, així com la seva activitat en les missions de recerca de cançons de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Els seus escrits de les memòries dels viatges i dels treballs de camp són un testimoni viu i directe de la vida rural dels anys 20 i 30 del segle passat. Palmira Jaquetti va fer dues estades a l'Escala, la primera els dies 1 i 2 de gener de 1929 i la segona, del 24 al 30 de desembre del mateix any. Aquest és un fragment del seu pas per l'Escala. 

 

L'acte s'acabava amb un vídeo dedicat a les cançons recollides a l'Escala on surt la Maria Teresa Pellicer, néta de Maria Artigas, la Gallinaire, entrevistada per Jaquetti. Ramon Manent va cloure l'acte amb una cantada de cançons tradicionals, un petit tast deltaller de cançó tradicional dels dimarts a la tarda. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar