Publicitat
Publicitat

Tornen les jornades del Centre d'Estudis Escalencs

Arriba l'edició número onze de les Jornades del Centre d'Estudis Escalencs, enguany amb diversos temes centrals com: les cançons tradicionals de l'Escala, el corall o la pedra seca. Les jornades inicien aquest divendres amb les cançons tradicionals de l'Escala, recollides per Palmira Jaquetti. 

Aquest divendres dia 9 d'octubre tornen les Jornades del Centre d'Estudis Escalencs al Museu de l'anxova i de la sal. Una edició especial i dedicada a diversos temes com les cançons tradicionals, el corall i també la pedra seca. El primer serà demà a les set de la tarda, es farà la presentació del núm. 104 de la col·lecció Fulls d'Història Local que porta per títol "Cançons tradicionals de l'Escala, recollides per Palmira Jaquetti, 1929". Una presentació a càrrec dels autors de la publicació. També es podrà visualitzar un vídeo dedicat a les cançons recollides a l'Escala. Per assistir a l'acte serà imprescindible reservar plaça a museu@lescala.cat o al telèfon 972 77 68 15. 

 

L'acte de divendres es clourà amb una cantada de cançons tradicionals a càrrec de Ramon Manent. 

 

Aquesta publicació coincideix amb els 125 anys del naixement de Palmira Jaquetti i per aquest motiu, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, ha impulsat la celebració de l'Any Palmira Jaquetti. Una dona que va contribuir molt a millorar el nivell cultural del país a partir de les seves inquietuds musicals, literàries, pedagògiques i humanístiques.

 

Les Jornades del centre d'estudis escalencs continuaran el divendres 16 d'octubre amb la conferència i presentació del llibre 'Memòries d'un bus coraller' a càrrec de Joan Pons. El divendres 23, taula rodona 'La pedra seca un patrimoni humil' amb Maite Oliva i Càndid Miró. La jornada, enguany comptaran amb dos tallers gratuïts. Els dissabtes 24 i 31 d'octubre taller de reconstrucció de parets de pedra seca a Vilanera. 

I els dimarts del 13 d'octubre a l'1 de desembre a les 19h de la tarda al MASLE, Taller de cançó tradicionals amb Ramon Manet. 

 

Recordem que per assistir a qualsevol dels actes o tallers cal fer inscripció prèvia a museu@lescala.cat o trucant al 972 77 68 15. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar