Publicitat
Publicitat

L'Escala celebra les Jornades Europees del Patrimoni 2020

Un any més l'Escala celebra les Jornades Europees del Patrimoni amb un concert al Cementiri Mariner i una jornada de portes obertes al Mac-Empúries, per conèixer l'excavació de la zona portuària de la ciutat grega. 

Catalunya gaudirà, aquest cap de setmana de les Jornades Europees de Patrimoni 2020. Es tracta d'un reconeixement al patrimoni cultural que se celebra, anualment, a Europa durant un cap de setmana de setembre o d’octubre. A Catalunya es celebra de forma ininterrumpida des del 1991, i està considerada l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patromoni cultural. 

L'Escala, juntament amb Peralada, Sant Llorenç de la Muga, Vilabertran, Figueres, Vilafant, Fortià, Castelló d’Empúries, Roses, el Port de la Selva i Llançà són els municipis que realitzaran activitats en aquesta edició a l'Alt Empordà. Les propostes culturals inclouen visites guiades, com ara la Ruta de Masos i Molins a Fortià, o la que es durà a terme al conjunt medieval i a l’església romànica de Sant Llorenç de la Muga.

A l'Escala el dissabte a les 12 del migdia tindrà lloc un concert musical i poètic amb performance al Cementiri Mariner. "Nuesia" és un espectacle a càrrec d'Ívida Cynara, una artista singular. 

Qui vulgui assitir-hi cal que faci reserva prèvia per controlar l'aforament i garantir les mesures de seguretat.

I el diumenge, un any més el MAC-Empúries s'uneix també a la celebració d'aquesta iniciativa, i enguany convida al visitant a viure noves activitats i experiències en aquesta jornada de portes obertes del patrimoni cultural. 

Una visita guiada a l’excavació de la zona portuària de la ciutat grega que s’ha estat excavant aquest estiu i els dos darrers anys i que ha aportat informació significativa d’aquesta zona de la ciutat, a tocar del mar. La visita es farà de la mà d'un dels arqueòlegs d’Empúries que presentarà el projecte de recerca que s'hi està desenvolupant, els resultats de la recerca i la seva projecció en realitat virtual. El treball en aquestes àrees portuàries constitueix un factor clau per a la interpretació històrica d'Empúries, ja que el seu origen, evolució i decadència van estar sempre lligats al paper determinant que va exercir el seu port.

 Les JEP són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del nostre patrimoni cultural



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar