Publicitat
Publicitat

150 persones a la concentració de rebuig a la inhabilitació de Quim Torra

Unes 150 persones van participar a la concentració a l'Escala per protestar contra la inhabilitació del President de la Generalitat Quim Torra. La organització va anar a càrrec de l'ANC. Els dirigents locals creuen que ha arribat el moment de fer un pas més.

Anunci 0s

La inhabilitació del President de la Generalitat Quim Torra per no fer cas a la Junta Electoral, que l'instava a retirar una pancarta de la Plaça de Sant Jaume, ha tornat a mobilitzar els escalencs.Tot i la pandèmia, més de 150 persones es van concentrar a la Plaça de l'ajuntament amb un sentiment comú d'indignació davant la decisió dels tribunals.La inhabilitació es considera un atac frontal a la democràcia i a la institució de la Generalitat.El cas es suma a l'atac a la seu d'Òmnium Cultural, els casos de Tamara Carrasco i Jordi Pessarodona i a les prop de 2500 persones pendents dels tribunals per accions demanant el dret d'autodeterminació i la independència de Catalunya.Entre els participants a la manifestació, el sentiment de cansament en veure que les concentracions no donen cap resultat ni immuten l'estat, i les ganes de fer un pas endavant amb accions més potents.

Durant la concentració es llegia un manifest i també una proposta de moció que s'espera sigui assumida pels regidors del ple municipal en rebuig a la situació que viu Catalunya.L'acte es tancava amb diversos cants reivindicatius, acabant amb Els Segadors.© 2020 canal10.cat - Avís legal - Contactar