Publicitat
Publicitat

150 persones a la concentració de rebuig a la inhabilitació de Quim Torra

Unes 150 persones van participar a la concentració a l'Escala per protestar contra la inhabilitació del President de la Generalitat Quim Torra. La organització va anar a càrrec de l'ANC. Els dirigents locals creuen que ha arribat el moment de fer un pas més.

La inhabilitació del President de la Generalitat Quim Torra per no fer cas a la Junta Electoral, que l'instava a retirar una pancarta de la Plaça de Sant Jaume, ha tornat a mobilitzar els escalencs.Tot i la pandèmia, més de 150 persones es van concentrar a la Plaça de l'ajuntament amb un sentiment comú d'indignació davant la decisió dels tribunals.La inhabilitació es considera un atac frontal a la democràcia i a la institució de la Generalitat.El cas es suma a l'atac a la seu d'Òmnium Cultural, els casos de Tamara Carrasco i Jordi Pessarodona i a les prop de 2500 persones pendents dels tribunals per accions demanant el dret d'autodeterminació i la independència de Catalunya.Entre els participants a la manifestació, el sentiment de cansament en veure que les concentracions no donen cap resultat ni immuten l'estat, i les ganes de fer un pas endavant amb accions més potents.

Durant la concentració es llegia un manifest i també una proposta de moció que s'espera sigui assumida pels regidors del ple municipal en rebuig a la situació que viu Catalunya.L'acte es tancava amb diversos cants reivindicatius, acabant amb Els Segadors.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar