Publicitat
Publicitat

Pas important per fer públic l'estany de la Poma de l'Escala

El ple aprova amb 16 vots a favor i 1 abstenció la modificació del POUM per fer públic l'estany de la Poma de l'Escala. Ahir també van adjudicar-se els serveis d'abastament d'aigua potable i enllumenat públic.

L'Ajuntament de l'Escala va recuperar ahir la seva normalitat política amb la celebració del primer ple, després del descans de l'estiu. Un ple amb 17 punts a l'ordre del dia i on el més destacat era l'aprovació inicial de la modificació puntual del POUM per poder convertir en un espai públic i lliure l'Estany de Poma.

 

La modificació del pla d'ordenació urbanística municipal ha de servir per validar la reassignació d'uns aprofitaments urbanístics d'unes parcel·les per poder convertir en públic, lliure i visitable l'estany, que ara és poc conegut, ja que forma part d'una finca privada d'accés restringit i que ara mateix forma part del Càmping Maite.

 

Un punt que va ser aprovat per setze vots a favor, els de l'equip de govern més ERC, JxC i En Comú l'Escala. Destacant la proposta presentada, les millores de l'espai i recuperar una zona verda pel municipi. A tots va sorprendre l'abstenció de Gent de l'Escala. 

   

Els altres punts destacats del ple d'ahir a la nit van ser el 9 i el 10, els acords d'adjudicació dels serveis d'abastament d'aigua potable i també del servei d'enllumenat públic. 

 

Gent de l'Escala i En Comú L'Escala discrepaven dels punts per diversos motius, però coincidien en el fet d'externalitzar els serveis.

 

Com sempre el tram final del ple arribaven els precs i preguntes. Des d'Esquerra, el grup que en va proposar van fer especial èmfasis a la repartició de mascaretes escolars i el fet de no comptar amb empreses locals per a la fabricació d'aquestes. Així mateix van destacar si l'Escala aprofitaria unes subvencions de la diputació per edificis municipals i la tele gestió elèctrica. Dues preguntes amb respostes, ben diferents.

 

Per la seva part Junts per Catalunya L'Escala, demanava el cost final de les obres del camí ample i també la problemàtica de la cobertura. 

 

En comú l'Escala demanava una vegada més la situació de la contractació d'un tècnic d'habitatge, que sembla que finalment arribarà. Gent de l'Escala demanava millores a la zona de la piscina de l'Hotel Voramar, així com un document detallat de l'evolució del pla de xoc municipal Covid19.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar