Publicitat
Publicitat

En marxa recollida de microplàstics a la costa escalenca

El projecte Ocean Cats organitza una baixada des de Portbou fins a Blanes on es recollilran mostres de microplàstics per analitzar-los en un estudi de la Universitat Barcelona. Dissabte a la matinada preveuen passar per davant de l'Escala. 

El projecte Ocean Cats passarà per l'Escala aquest dissabte, en el marc d'una baixada que comença el divendres a les 7 de la tarda i pretén culminar el diumenge a Blanes.  L'associació va néixer amb la voluntat de mesclar l'afició del rem amb la de concienciar a la població de la greu problemàtica del microplàstics als oceans. 

Martí Ramírez i Quim Planells van ser els impulsors del projecte. L'associació compta amb un bot transoceànic, preparat per realitzar travessies d'altura, i és totalment sostenible ja que utlitza la força dels rems per desplaçar-se i l'energia solar per alimentar l'electrònica. Ocean Cats, realitza fites que puguin donar nom i veu al projecte. 

Ara formen part d'un estudi de la Universitat de Barcelona que vol mesurar la quantitat de microplàstics que hi ha al Mar Mediterrani. 

Aquest cap de setmana, porten a terme una de les accions del projecte. La baixada de Portbou fins a Blanes. 

 

El projecte compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala.

L'associació esprea, ara poder reprendre les visites a les escoles.

 

El projecte Ocean Cats, finalitzarà el 2022, amb una travessa a l'atlàntic. 

  

Abans però, l'associació vol seguir marcant fites que els donin més visabilització i fomentin la conscienació de la gravetat de la situació als mars. 

  

Ocean Cats, conviden a seguir-los a través de les xarxes socials a Ocean Cats Atlantic Rowing.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar