Publicitat
Publicitat

Inici de curs a l'escola Empúries

L'Escola Empúries torna a obrir les seves portes on la gran majoria dels alumnes tornen a les aules 6 mesos després. L'escola ha hagut d'aptar-se el màxim possible, a la normativa indicada des dels departaments d'Educació i Salut. 

Corredisses, il·lusió, i una mica de confusió aquest matí a les portes de l'escola Empúries de l'Escala. El centre ha habilitat 5 portes d'accés i ha repartit els cursos i cicles en cada una d'elles, d'aquesta manera s'ha evitat tenir grans aglomeracions de nens a l'entrada. L'Empúries ha obert les portes a les 9 menys 10 del matí i mica en mica han anat entrant tots els alumnes, que s'han trobat uns camins de cintes i valles que els indicaven el camí a seguir fins a la seva respectiva aula. 

L'Escola Empúries té 545 alumnes i una plantilla de 48 mestres. El departament d'Educació els ha concedit 3 mestres de reforç. 

D'aquesta manera s'ha pogut reduïr les ràtios fent una restructuració de tots els cursos amb una ràtio final de 20 alumnes per aula. Una modificació estructural que ha anat canviant i variant al llarg de tot l'estiu a causa de les diversitat de directrius que s'han anat donant des d'Educació i Salut.

Els cursos, doncs, han quedat amb 3 de P3, 2 de P4, 4 de P5, 3 de 1r, 3 de 2n, 4 de 3r, 3 de 4rt, 4 de 5è i 4 de 6è.

El centre té tots els protocols i mesures activades en el cas que un alumne mostri simptomes de malaltia. Per qüestions d'organització no es pren la temperatura a l'entrada, però si que es controlarà en cas de veure que algun alumne no es trobi bé. 

En cas que un alumne tingui febre se l'aïllarà en una aula preparada i es contactarà amb la família.

I en cas de donar positiu a la prova PCR...

I en el cas que hi hagi dos grups o més aïllats per positius en Covid-19, serà el Departament de Salut qui indiqui si l'escola ha de tancar o no. Per altra banda, l'escola ha dividit el pati en diversos espais, i s'ha aplicat un sistema de rotació per tal de que cada classe pugui tenir l'oportunitat de jugar a cada un dels espais habilitats. També s'ha aplicat la normativa de portar mascaretes a les aules i als accessos al centre.

Els departaments d'Educació i Salut, cada setmana aniran donant directrius d'actuació als centres segons l'evolució de la pandèmia. 

Des del centre es demana paciència a les famílies i que s'estigui atent a les informacions que aniran enviant per correu electrònic. Així doncs, l'Escola Empúries comença un nou curs, totalment atípic i amb l'esperança de poder seguir amb el màxim de normalitat possible. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar