Publicitat
Publicitat

Sant Jordi 2020: patacada econòmica per les floristeries i llibreries

La diada de Sant Jordi ha estat marcada per les entregues de roses i llibres a domicili, ja que per culpa del coronavirus, no s'han pogut muntar les parades a la platja de les Barques. Floristeries i llibreries coincideixen que ha estat una patacada econòmica i que serà difícil refer-se'n. 

Anunci 0s

Ha estat un Sant Jordi inèdit, atípic i sense precedents. Aquest any, les roses i els llibres han arribat a casa, no els hem anat a buscar. La platja de les Barques era un punt neuràlgic d'aquesta festa, però enguany a causa del coronavirus, no hi ha hagut ni parades ni persones al carrer. Patacada econòmica pels sectors de les flors i dels llibres. 

Vivers Moner per exemple ens ha explicat que aquest any no van voler encarregar massa roses, tampoc era fàcil aconseguir-ne perquè la majoria d'elles provenen de Colòmbia,  Equador i Holanda i actualment les fronteres estan tancades. La rosa és un ésser viu, a diferència del llibre, i moltes d'elles s'hauran de llençar.

Per la seva banda, la llibreria Vitel·la també va fer entregues a domicili. Va ser una jornada complicada perquè aquesta festa representava una facturació important, més tenint en compte que es tracta d'una llibreria de costa. Vitel·la s'ha unit als portals Llibreries Obertes, que té el suport d'Òmnium Cultural, i Libelista. El sector espera recuperar les vendes el 23 de juliol, però és conscient que no serà el mateix.

I pel que fa a les activitats confinades proposades per la Biblioteca Víctor Català es fa una bona valoració. Durant la jornada, es va poder veure recomanacions literàries feien els usuaris, un recull d'imatges de les roses fetes a mà, d'un conte-poema d'Imma Sureda i una lectura a càrrec d'Anna Casas.

Els sectors de les flors i llibres esperen recuperar les pèrdues econòmiques el 23 de juliol.© 2020 canal10.cat - Avís legal - Contactar