Publicitat
Publicitat

Sis agents de la Policia Local donen positiu per Covid-19

Sis dels trenta-dos agents de la Policia Local donen positiu al test serològic a què han estat sotmesos. Els sis afectats, asimptomàtics, han estat aïllats a casa seva i el cos reestructura els torns de treball per poder cobrir el servei amb garanties.

Anunci 0s

La Policia és un dels col·lectius més exposats a contraure el coronavirus que ens té a tots confinats a casa. I així queda demostrat amb els testos serològics als quals ha estat sotmesa la plantilla de la Policia Local de l'Escala. Quasi un 20% dels agents -6 de 32- han donat positiu, tots assimptomàtics. Des de l'Ajuntament, l'alcalde puntualitza que els sis agents infectats han estat aïllats a casa seva i ha assegurat que tot i el contratemps es pot garantir el servei en tots els torns. 

És una més de les conseqüències d'una pandèmia global que tindrà efectes econòmics encara incalculables i que farà replantejar com s'hauran d'adaptar les despeses d'un pressupost del qual els ingressos previstos seran difícils de complir.

  

L'Ajuntament està garantint a través de Serveis Socials unes condicions mínimes a aquelles persones més desfavorides, però va prenent cos un horitzó on les dificultats econòmiques seran importants per un col·lectiu important de població si no se supera la pandèmia abans de la temporada turística.

El consistori escalenc té la sort de tenir unes arques molt sanejades amb un dèute pràcticament inexistent i un romanent de tresoreria acumulat pel tancament amb superàvit en els últims exercicis pressupostaris. Puga lamenta, però, que l'Ajuntament no pugui disposar lliurament d'aquest romanent, sotmès a normativa estatal i europea que ho impedeix.

Sortint al pas de les veus que reclamen més ambició a l'Ajuntament per fer front a la crisi, l'alcalde ha puntualitzat que qui té potestat per prendre mesures ambicioses per superar-ho son les administracions estatal i autonòmica

 

Pel que fa al confinament, passades sis setmanes del decret d'estat d'alarma, arriba una certa relaxació del confinament. La mesura més significativa és l'autorització als menors de 14 d'anys per sortir al carrer un màxim d'una hora al dia, mantenint això sí, tot un seguit de precaucions com mantenir el distanciament social, anar sempre acompanyats d'un adult i no allunyar-se més d'un quilòmetre de casa.

Puga creu que és molt possible que encara hi hagi una quarta pròrroga de l'estat d'alarma, si bé és optimista respecte una flexibilització progressiva de la rigidesa del confinament i la tornada progressiva a l'activitat quotidiana.© 2020 canal10.cat - Avís legal - Contactar