Publicitat
Publicitat

Assemblea general de la XATIC a l'Escala

Avui s'ha oficialitzat l'ingrés del Museu de l'Anxova i de la Sal i de l'empresa Anxoves Solés a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, que ha celebrat la seva assemblea general a l'Escala. Des de l'Ajuntament es valora aquest ingrés com una oportunitat més per a la desestacionalització turística.

Anunci 0s

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, la XATIC, és l’associació que agrupa l’oferta de turisme industrial més àmplia de Catalunya, incloent Museus, Centres d’Interpretació, Antigues Fàbriques o Mines d’arreu del territori català. Des d'avui compta entre els seus associats l'Ajuntament de l'Escala a través del Museu de l'Anxova i de la Sal i també l'empresa Salaons Solés. Així s'ha aprovat en l'assemblea general de l'entitat celebrada a la sala d'actes del Museu de l'Anxova i de la Sal. Xatic s'ha interessat pel patrimoni anxover de l'Escala i la seva tradició de salaó.

Des de l'Ajuntament, alcalde, regidora de turisme i directora del museu han coincidit a considerar com a molt important l'entrada a la Xarxa, especialment pel que pot ser un atractiu i una difusió afegida als valors patrimonials locals com a oportunitat de desestacionalització turística.

En el sí de la Xatic hi ha tant organismes públics com privats. Entre aquests últims, ja fa mesos que es va adherir a la xarxa una de les empreses anxoveres escalenques, Salaons Solés.© 2020 canal10.cat - Avís legal - Contactar