Publicitat
Publicitat

Un dels temporals més intensos dels últims 30 anys

Onades d'entre set i vuit metres d'alçada i més de 70 litres per metre quadrat en la primera nit de temporal, un dels més virulents de les últimes dècades. Talls de llum generalitzats i nombrosos incidents a la via pública i carreteres de l'entorn de l'Escala. El temporal de mar començarà a anar a la baixa a partir d'avui, però tornarà a ploure amb intensitat aquesta nit i la vinent.

Anunci 0s

En ple episodi encara de temporal de llevant, les afectacions s'han fet evidents al llarg d'aquest matí. Sobretot a primera línia litoral. Al Passeig Jesús Maria Isern, els embats de mar han arrencat algunes lloses de la barana i de la graderia del Port d'en Perris, on els còdols han estat empesos fins al carrer. A La Platja, la sorra ha estat quasi desapareguda i a Empúries, on el Llevant hi pica de ple, les platges queden envaïdes pels embats i carregades d'algues i altra brossa arrossegada pel mar. 

 

Les sortides de bombers, policia local i altres cossos han estat constants al llarg de tot la nit. Entre les incidència més destacades: arbres caiguts, retirades de vehicles de zones amb fang, baixos i algunes vies inundades i esllavissades a la zona del pedró entre altres afectacions. La normalitat ha estat alterada també als centres educatius, especialment l'Institut, on s'han suspès les classes perquè no hi havia transport escolar. A les escoles de primària i a l'escola bressol Ballmanetes, sí que s'ha fet jornada lectiva normal, si bé moltes famílies ja no han portat els nens a l'escola. Però un dels efectes que més maldecaps ha provocat han estat els talls de llum. Talls reiterats de pocs minuts des del capvespre, que es convertirien en un tall que ha deixat sense llum més de 200 mil abonats arreu de les comarques gironines que no s'ha solucionat fins aquest matí.

 

Amb tot, des de l'Ajuntament s'han activat tots els plans d'emergència i tots els efectius disponibles estan al peu del canó pel que pugui fer falta. I és que l'episodi de temporal no s'ha acabat, encara.

Protecció Civil demana  extremar la precaució si se circula prop dels rius, a les comarques gironines, perquè baixen amb un cabal molt generós i pot haver-hi desbordaments puntuals a causa del temporal Gloria. També recomana evitar la mobilitat fora dels nuclis urbans al Baix i Alt Empordà per risc d'inundacions, segons ha acordat el comitè tècnic. L'advertiment d'extremar les precaucions en la mobilitat des de primera hora del matí se centra sobretot a les comarques de Girona per les pluges intenses i abundants, però es fa extensible a tot el territori català pel temporal, que està previst que duri fins aquest dimecres.© 2020 canal10.cat - Avís legal - Contactar