Publicitat
Publicitat

Dia Internacional contra les bosses de plàstic a l'Escala

L'Escala ha participat en el dia internacional sense bosses de plàstic amb una xerrada a l'Alfolí de la Salt sota el títol 'La cistella, residu zero'.

Anunci 0s

lL'Escala ha participat en el dia internacional sense bosses de plàstic amb una xerrada a l'Alfolí de la Salt.Ha anat a càrrec de l'activista a la xarxes socials Estela Delgado, sota el títol 'La cistella, residu zero'.La presentació ha anat de l'alcalde Víctor Puga parlant de la sensibilització del municipi en aquest tema i d'un projecte que es presentarà passat l'estiu.Segons la responsable de la xerrada a la ciutadania li falta informació per conscienciar-se del perill que suposen els productes plàstics, que d'una manera o altra acaben al mar com a microplàstics, afectant el Medi Ambient, la flora i la fauna i directament als éssers humans.Un element present a totes les cases n'és un exemple.La natura no assimila els plàstics, que segueixen el seu camí arribant a tos els racons.

S'explica que la solució està en els mateixos ciutadans, rebutjant les bosses de plàstic als supermercat, cercant productes a granel i buscant sempre alternatives, que en el cas del fregaplats podria ser una esponja feta amb carabassa lufa.És necessari tenir-ho clar i canviar d'actitud.

Com en totes les coses el millor és començar per la base, és a dir pels nens, que creixin sabent què representa l'ús d'aquest tipus de plàstics.

Cada 3 de juliol se celebra el Dia Lliure de Bosses de Plàstic, una iniciativa sorgida  ara fa deu anys per fer camí cap a una societat Residu Zero.© 2021 canal10.cat - Avís legal - Contactar