Els concerts al Fòrum Romà d'Empúries agrupen més de 3800 espectadors en una edició multitudinària i marcada per la lamentable actuació de Chambao, que renuncia al seu caché i del qual l'organització en retorna l'import de les entrades. L'actuació dels Manel és l'altra cara de la moneda, amb un concert impecable per al qual feia setmanes que no quedava ni una entrada a la venda.
L'inici del concert de Chambao, el divendres a la nit al Fòrum Romà d'Empúries era accidentat. El que inicialment semblava un problema tècnic va acabar manifestant-se com una lamentable actuació protagonitzada per una artista que no va pujar en les millors condicions a l'escenari. Ella mateixa ho reconeixia ja en els primers compassos de concert:
No era un fet puntual. I els problemes es van anar fent evidents al llarg d'un concert en què es van succeir comentaris desafortunats amb cançons mal entonades i pèrdues constants d'una artista desconcertada i fora de lloc. Molt lluny del que esperava un públic que s'havia entregat només començar el concert. La veritat, però, va ser que molts d'ells abandonarien el fòrum abans no s'acabés el concert. La mateixa artista va demanar perdó la mateixa nit a través de les xarxes socials tot demanant disculpes i anunciant que es tornaria l'import de les entrades a tots els espectadors.
La productora dels concerts al fòrum també va fer un comunicat lamentant els fets i comunicant com es retornaria l'import de les entrades:
Cristina Torres qualificava la nit de divendres de molt trista. Hi afegia que tant l'artista com el seu equip s'ho van passar molt malament i agraïa la predisposició que van tenir a l'hora de pactar una solució per poder retornar l'import de les entrades als espectadors:
La nit del divendres havia començat amb molt bon peu. I és que el teloner de la nit, un jove Enric Verdaguer, que presentava el seu primer disc, Moonstruck va deixar molt bones sensacions entre el públic.
Un encreuament de camins entre el fock i l'indie, que Verdaguer presentava amb un to manifestament emocionat:
Van assistir al concert de divendres prop de 1800 espectadors. L'endemà n'hi hauria 2000, aforament màxim, les entrades del qual s'havien exhaurit feia setmanes. I és que el grup Manel manté intacte el poder de convocatòria que ja havia demostrat ara fa cinc anys en la primera actuació que havien fet a Empúries. Una data que la veu cantant de la banda, Guillem Gisbert, recordava prou bé, amb l'anècdota de la seva imprecisió a l'hora de parlar de les Ruïnes d'Empúries com "les Runes":
Va ser un concert impecable, marcat pels temes del seu quart disc, "Jo competeixo", amb el qual han realitzat un viratge cap a sonoritats més electròniques:
El grup es va trobar còmode davant un públic entregat que va seguir amb passió tant els temes nous com les nombroses picades d'ullet a les cançons que més han sonat dels discos anteriors i que s'han convertit en clàssics de la música en català.
Abans dels Manel van actuar Maria Arnal i Marcel Bagés. Recuperant cançons d'autor, reivindicatives i de protesta, van desplegar un repertori que incloïa cançons de tradició oral, poemes o temes d'Ovidi Montllor, algunes versionades per ells. El contrast entre el cant de la Maria, amb aires flamencs i la guitarra elèctrica del Marcel donava un resultat màgic, arriscat i innovador. El duet va agradar molt al públic, que quan va acabar l'actuació els va aplaudir esperant que fessin bis.
La tercera edició dels concerts al Fòrum promoguts pel Museu d'Empúries i produïdes per TEMProduccions ha deixat un balanç general positiu per la gran afluència de públic, però tacada pels fets de la primera nit. Amb tot, l'organització es queda amb els trets més positius i ja pensa en l'edició de l'any vinent: