Publicitat
Publicitat

L'Escala posa en marxa el projecte sèpia

Des de l'Escala avui s'ha posat en marxa el projecte sèpia, que compte amb l'aportació dels sectors públic i privat. L'objectiu és conservar l'espècie ajudant en afavorir la seva reproducció amb un mètode innovador.

Anunci 0s

Diverses entitats públiques i privades participen d'un projecte pioner a Catalunya, el Projecte sèpia, que busca afavorir la reproducció d'aquesta espècie a la Badia de Roses, garantint-ne el seu futur.

No es tracta d'una zona d'engreix, sinó de la recol·lecció dels ous i de la seva protecció en unes gàbies fins que madurin i els nous individus en puguin sortir per uns forats que s'hi han habilitat.

Hi col·laboraran de manera activa els pescadors de l'Escala, que col·locaran les ponedores al mar.

L'altre impulsor del projecte i persona de contacte amb els pescadors és el tècnic en pesca Isaac Moya.

Diverses entitats com el Club Nàutic, Orca Diving, les empreses Rucsa i Quercus o l'Ajuntament de l'Escala hi participen amb aportacions econòmiques, material pel projecte, hores de feina o en fer-ne la difusió.

L'ajuntament hi aporta 6mil 5cents euros.

Des de la regidoria de mediambient de l'Escala es destaca la necessitat d'esser dins el projecte.pel vessant que abarca.

Des de l'ajuntament el mateix alcalde, amés en vol destacar els sectors que s'involucren al projecte.

El projecte sèpia es tirarà endavant del mes de març al mes de setembre, quan se'n farà balanç.© 2021 canal10.cat - Avís legal - Contactar