Tankes i haikus, poemes d’arrel japonesa, a la quarta cala poètica de l’Escala. Enguany va tenir de protagonistes els poetes Jordi Mas, Vinyet Panyella i Carles Duarte. Es va celebrar dissabte amb molt de públic a la mar d’en Manassa.
La tarda era molt plàcida i el públic assistent, més d'un centenar de persones, més nombrós que en edicions anteriors. La Cala Poètica va poder lluir en tot el seu esplendor en un entorn bucòlic com el de la Mar d'en Manassa. Els protagonistes, en aquesta ocasió van ser els poetes Carles Duarte, Jordi Mas i Vinyet Panyella. Aquesta última, precisament, destacava la bellesa de l'entorn escollit per aquesta lectura poètica:
La Cala Poètica d'enguany es presentava amb el lema "Del Japó a la Mediterrània: tankes i haikús en català". Les tankes i els haikús són formes mètriques d'orígen japonès. Poemes breus amb gran capacitat d'evocar sobretot paisatges. En els seus orígens s'acostumaven a escriure a l'entorn del pas del temps. Parteixen de la contemplació, si bé sovint acaben anant cap a reflexions més interiors, més vitals.
Jordi Mas, poeta traductor i porfessor de llengua i literatura japoneses a la UAB, ha escrit llibres com "Josep Maria Junoy i Joan Salval-Passeit: dues aproximacions a l'haiku" i ha editat els llibres monogràfics col·lectius "la tanka catalana" i "l'haiku en llengua catalana". A la Cala d'enguany va llegir textos del recull "Sema":
Vinyet Panyella, poeta i escriptora, és directora dels Museus de Sitges des de 2011. En la seva intervenció en va destacar la sèrie de poemes inspirats en la tardor:
I Carles Duarte, molt vinculat a l'Escala, va destacar poemes escrits fruit d'una col·laboració amb l'artista japonès Wataru. Aquesta n'és una mostra:
L'acte va ser presentat per l'actriu i directora de teatre Cristina Cervià. L'acompanyament musical l'hi van posar la pianista Nora Bosch i el flautista Jesús López.