Publicitat
Publicitat

Evolució de la població indígena a Empúries

Dissabte es va celebrar una nova conferència organitzada des de l'Associació Untikesken amics d'Empúries. Marta Santos, directora del MAC Empúries, repassava l'evolució dels primers habitant d'Empúries amb el pas del temps, dels els incisi fins que van ser integrats per les societats grega i romana. Durant la conferència es va mostrar com a primícia un model del paisatge de la plana empordanesa basat en les investigacions més recents.

Una visita al Museu d'Empúries va complementar una nova conferència organitzada des d'Untikesken, aquesta vegada per conèixer la influència de la població autòctona o indígena en l'evolució d'Empúries, des del primer assentament fins a l'arribada de grecs i romans.

La xerrada anava a càrrec de la directora del museu Marta Santos, que analitzava aquesta evolució a través de les excavacions, constatant que amb l'arribada dels primers foceus, els habitants del territori es van anar adaptant a la cultura nouvinguda.

Amés del nucli de Sant Martí, el primer assentament dels indígenes per la seva situació estratègica, Vilanera pren un paper important en ser una necròpolis d'una dimensió encara desconeguda amb molta informació per descobrir.

El rastre dels indígenes desapareix de cop, tant les mostres trobades d'una escriptura encara per desxifrar com qualsevol mostra de materials, quedant  completament integrats en el procés de romanització.

Durant la conferència es mostrava per primera vegada una reconstrucció  sobre l'evolució del paisatge feta per l'Institut Català d'Arqueologia  Clàssica i la Universitat Autònoma de Barcelona. És previst que des del Museu durant les properes setmanes es presentin oficialment aquest estudi i l'anàlisi de les últimes trobalels a Vilanera.

La propera activitat organitzada per Untikesken es farà a Ullastret.



© 2025 canal10.cat - Avís legal - Contactar