Dissabte el Maram va oferir la tercera sessió de cuina del cicle de la salaó al sushi, història del peix a la cuina. En aquesta ocasió, la classe estava dedicada a la cuina que feien els pescadors a bord de les embarcacions, quan sortien a pescar durant tot el dia. La pròxima cita, i última del cicle, serà al mes de novembre i tractarà sobre el sushi.
Dissabte al matí, el Centre d'Interpretació del Peix, el Maram, va oferir una sessió de cuina diferent. El xef del Restaurant Nàutic, Vicens Lavado, va fer un suquet de peix i una sarsuela. I mentre elaborava els plats, un pescador de l'Escala, en Xicu Tero, explicava als assistents a l'aula de cuina com ho feien abans els pescadors per menjar quan eren a bord de l'embarcació. Aquesta és una tradició que s'ha perdut, ja que avui en dia poques vegades els pescadors feinegen durant tota la jornada, però abans, quan les barques sortien de bon matí i tornaven al vespre, sempre hi havia una pescador que només s'encarregava de l'habituallament de la tripulació. Ho feia aprofitant el peix petit o el del dia abans que havia sobrat, i cuinava plats com els que va fer dissabte el xef del Restaurant Nàutic. Xicu Tero, pescador.
Aquesta és la tercera sessió de cuina que ofereix el Maram amb la col·laboració de diferents restaurants de l'Escala. Forma part del cicle de la salaó al sushi, història del peix a la cuina, que repassa l'evolució de la cuina del peix al llarg del temps. La pròxima proposta serà al mes de novembre. Tània Ors, del Maram.
La classe va ser eminentment pràctica. Mentre Vicens Lavado elaborava els plats, anava explicant els procediments i oferia consells i recomanacions als assistents.