Publicitat
Publicitat

Arriba la 3a edició del Viu en Blau

Dilluns arrenca el tercer Viu en Blau, projecte nascut de la mà de la Confraria de Pescadors i l'Ajuntament amb l'objectiu de promoure el consum del peix blau. El projecte consta de campanya gastronòmica, fira del peix blau, sardinada popular, concurs de dibuix a les escoles i concurs de fotografia de plats de peix blau.

L'Alfolí de la Sal es va omplir ahir a la tarda per acollir la presentació de la tercera edició del Viu en Blau, uqe vol promoure el consum de peix blau, posar en valor l'ofici dels pescadors de l'Escala, teixir una xarxa de sinergies entre diferents actors econòmics del municipi i impulsar el creixement econòmic des de la perspectiva de la sostenibilitat, l'economia blava i  i la col·laboració entre sectors.

A la presentació, el patró major de la confraria es va mostrar molt il·lusionat de tornar a engegar un projecte que posa en valor el peix blau, bàsicament per tres punts.

I en tercera instància, per història i cultura gastronòmica.

La primera peça del Viu en Blau d'enguany és la campanya gastronòmica que s'obre dilluns vinent i s'allargarà durant 6 setmanes, fins el 9 de juny. Els dotze restaurants que hi participen oferiran durant aquest període receptes tant tradicionals com innovadores elaborades amb peix blau.

La segona peça de la campanya serà la Fira del Peix Blau, el dissabte 15 de juny. Una dotzena d'accions que acostaran el port a tots els públics, entre visites tallers, actuacions i d'altres.

I encara més. A finals d'estiu, en una data encara per concretar, la Sardinada Popular. Consistirà, primer, en una recreació de l'antiga subhasta a La Riba per després cuinar les sardines a la brasa i degustar-les acompanyades d'un bon vi i cantada d'havaneres.

Però no només hi estan implicats pescadors i ajuntament. La campanya s'obre a altres productes de proximitat i d'economia blava.

Com a novetat aeust any s'ha programat unc oncurs de dibuix de peix blau per les escoles del municipi i un concurs de fotografia a la millor foto del plat de peix blau de la campanya gastronòmica.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar