Publicitat
Publicitat

El preu del lloguer a l'Escala estarà regulat

L'Escala s'afegeix a la llista de 131 municipis que passaran a declarar-se zona tensada, amb l'objectiu de regular el preu del lloguer. El govern ha iniciat els tràmits de la mesura i confia que entri en vigor el mes de juliol.

La nova llista de municipis que passaran a declarar-se zona de mercat tensat, inclou vuit localitats de l'Alt Empordà. En concret, la majoria de les poblacions de la comarca on es limitarà el preu del lloguer, s'ubiquen a la costa tals com Cadaqués, Roses o l'Escala. Tot i això, també es regularà el mercat a Vilafant i a Peralada, adjacents a Figueres, que fins ara era l'única ciutat on s'aplicava el topall en el lloguer.

Després que el Departament de Territori hagi iniciat aquest dilluns la tramitació per declarar 131 nous municipis de Catalunya com a zona de mercat tensat, les reaccions als consistoris no s'han fet esperar. És el cas de l'alcalde de l'Escala, Josep Bofill, que ha remarcat que cal trobar un "equilibri" entre garantir l'accés a l'habitatge i preservar els ingressos dels petits tenidors.

Els promotors, per la seva banda, han tornat a reiterar que l'índex de preus farà retrocedir l'oferta de pisos de lloguer i alhora, frenarà les renovacions en els habitatges. De fet, hi ha 140 municipis on, des de fa un mes, es regula el preu del lloguer. Es concentren sobretot a l'àrea metropolitana de Barcelona i al litoral del país i, segons els promotors, aquí s'ha experimentat una reducció de l'oferta en el mercat anual i de retruc, s'ha incrementat el lloguer de temporada o d'habitacions compartides.

Amb l'ampliació de les zones tensades, Catalunya tindrà regulat el lloguer a un total de 271 municipis, on viu el 90% de la població del país. La mesura comprèn les localitats, on les persones dediquen més de 30% dels seus ingressos a pagar el lloguer i on s'ha registrat en el mercat una tendència a l'alça en els darrers cinc anys. En concret, a l'Escala aquest augment ha estat del 27,30%. La tramitació per incloure les noves poblacions a la llista, presenta un període d'al·legacions de vint dies, abans de notificar la resolució al Ministeri d'Habitatge, perquè publiqui la mesura i entri en vigor, segons preveu el govern, a partir del juliol.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar