Publicitat
Publicitat

Els fotògrafs Salvi Danés i Yurian Quintanas guanyen la Beca Internacional de Primavera 2024

Els fotògrafs Salvi Danés i Yurian Quintanas són els guanyadors de  la Beca Internacional de Primavera de l'Escala de 2024. El projecte guanyador es basarà en les barraques de pescadors.

El  fotògraf barceloní Salvi Danés i el fotògraf de Banyoles Yurian Quintanas han estat escollits guanyadors de la XXVI Beca Internacional de Primavera de l'Escala.

El projecte millor valorat pel jurat d'entre les 27 propostes presentades va ser 'Deriva, repensant les barraques de pescadors', tot proposant la recreació d'un imaginari al voltant de les barraques de pescadors de l'Escala amb integracions artístiques, intervencions visuals i experiències immersives, tot reimaginant aquestes construccions com espais de reflexió i descoberta. Segons els dos artistes generant un diàleg entre passat i present connectant la tradició amb les expressions artístiques contemporànies.

Abans de finals de més, els guanyadors de la Beca iniciaran una estada de tres mesos a La Casa Forestal de Sant Martí d'Empúries, que serà la base des d'on portaran a la pràctica el projecte.

Amb l'ajut de la fotografia i el vídeo documental faran una investigació visual detallada tot capturant detalls i l'atmosfera dels espais i les històries i vivències de les persones vinculades durant el procés de treball.

L'objectiu és involucrar directament el públic amb una participació activa a través dels materials utilitzats per la creació i la reflexió sobre la relació entre l'ésser humà i el medi ambient marítim.

Recordem que a l'Alfolí de la Sal encara es pot visitar una exposició que repassa els 25 anys de Beca Internacional de Primavera a l'Escala.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar