Publicitat
Publicitat

Festa grossa pel 10è aniversari de la Batuscala

La Batuscala ha celebrat aquest dissabte a l'Escala una gran festa d'aniversari, amb motiu de la seva primera dècada en actiu. S'han realitzat fins a cinc cercaviles simultànies entorn del nucli antic, una activitat de GotiBirra amb actuacions musicals i a la Sala Polivalent, s'han emprès 3 concerts de clausura.

Puntuals a les quatre de la tarda i a través d'un creuer Mare Nostrum, el mig centenar d'integrants de la Batuscala van desembarcar a La Platja de l'Escala i van donar així, el tret de sortida a la festa del 10è aniversari de la formació. De fet, la música ja no es va aturar fins ben entrada la matinada, gràcies a una programació que va comptar amb cercaviles pel nucli antic, un GotiBirra amb actuacions musicals i tres concerts de clausura a la Sala Polivalent. La jornada va disposar d'un ampli ventall de col·laboradors, a més, de la participació de cinc colles: la colla gegantera de l'Escala, la Tramuntakada de Figueres, la Toca Samba d'Aspet, els Grallers del Montgrí i els Voltors de la Bisbal. Segons els seus organitzadors, el balanç "ha estat molt positiu" tant pel desenvolupament de les activitats, com per l'ambient gestat pels grups convidats.

Així doncs, les gralles i la percussió foren presents durant la tarda, entorn del nucli antic. En concret, es van celebrar fins a cinc cercaviles simultànies amb punts d'unió per tal de tocar plegats, en indrets com la plaça Pekin o la plaça de l'Ajuntament. A la nit, en canvi, es van repetir les cercaviles en format GotiBirra i per clausurar la festa, es van realitzar tres concerts a la Sala Polivalent fins ben entrada la matinada. Les colles convidades també, van protagonitzar un sopar amb la participació de gairebé 300 músics, que alhora, van oferir suport en el muntatge.

El conjunt de la programació va comptar amb una gran expectació per part de la ciutadania. La trobada més multitudinària fou la cercavila de la tarda, ja que va recórrer les principals artèries de la vila, sense abandonar el ritme.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar