Publicitat
Publicitat

El regatista Gerard Marín podria creuar l'oceà Atlàntic

El comodor i regatista Gerard Marín ha estat seleccionat pel comitè avaluador per participar a la Mini Transat 2021, una regata que consisteix a creuar l'oceà Atlàntic en vaixell en un període d'un mes. Aquesta aventura la podria fer sempre que superés amb èxit les regates classificatòries del pròxim mes de març. 

Gerard Marín podria creuar l'oceà Atlàntic el setembre de 2021 en solitari, sense assistència i sense tenir contacte amb la terra. Ara mateix, el vaixell està en fase de construcció i no serà a l'aigua fins a finals de gener, principis de febrer. La Fundació Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB) li va proposar formar part de la construcció de l'embarcació, però finalment també el navegarà després de guanyar el concurs públic.

El regatista tindrà un calendari molt apretat perquè les regates classificatòries seran al març i haurà de fer 1.500 milles amb regata per optar a travessar l'Atlàntic. Si es classifica, farà la Mini Transat el setembre de 2021. La sortida serà des de Les Sables-d'Olonne, a l'oest de França, i culminarà a Guadalupe, una illa en forma de papallona que està situada entre el mar del Carib i l'Atlàntic. El recorregut passarà per les illes Canàries. Traduït en dies, un mes fora de casa.

Recordem que en la darrera edició de la Barcelona World Race, disputada el 2015, Marín acabava de ser pare per segona vegada. Aquest és un petit gran projecte que encara no té patrocinador confirmat.

No seria la primera vegada que el campió del món de la classe Europa competiria a la Mini Transat perquè ja hi va participar en l'edició de 2007, que va quedar quart, i la del 2009 amb un vaixell construït per ell mateix.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar