Publicitat
Publicitat

El CAP de l'Escala està atenent un 10% menys de pacients que l'estiu passat

L'activitat del CAP de l'Escala cau un 10% aquest estiu respecte l'estiu passat. Un tret diferencial respecte l'estiu passat és que la població flotant atesa és sobretot de Barcelona i cauen les atencions a ciutadans estrangers. El centre realitza diàriament entre 15 i 20 proves PCR.

L'activitat d'estiu al Centre d'Atenció Primària de l'Escala varia poc pel que fa a atencions donades a població flotant, respecte a les xifres de l'any passat. Aquesta és la dada més significativa de l'estat de la qüestió que ha fet avui la directora d'atenció primària de la Fundació Salut Empordà, Marta Pedrerol, amb el fet diferencial que el gruix d'atencions a població flotant és a ciutadans de Barcelona i, en menor mesura, comarques gironines.

Entre l'activitat diària d'estiu, la principal novetat respecte a anys passats son les proves PCR per detectar possibles positius de Covid-19. Se'n realitzen, de mitjana, una vintena cada dia, tant a pacients susceptibles de patir la malaltia com a persones que han estat en contacte amb infectats.

Val a dir també que aquesta temporada l'ABS ha impulsat mesures per prevenir el contagi de la Covid-19 entre treballadors del camp. L’objectiu és fer pedagogia entre aquest col·lectiu, ja que a més de la collita de la poma, en els pròxims mesos, també treballaran en la del raïm i l’oliva. Des del dispensari de Sant Pere Pescador s’ha fet formació als capatassos de les explotacions agrícoles i se’ls ofereix informació periòdica de les recomanacions.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar