Publicitat
Publicitat

750.000 euros en ajuts per als centres d'activitats marítimes i subaquàtiques

La Generalitat obre una línia d'ajuts a centres nàutics i d’immersió que acreditin unes pèrdues del 20% o superiors a causa de la pandèmia.  L’import d’aquests ajuts prové del pressupost del Departament d‘Agricultura i s’emmarca en el seu compromís amb l’Economia Blava de Catalunya.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, mitjançant la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, ha convocat 750.000 euros en ajuts destinats a operadors de Centres d’Activitats Marítimes per compensar les despeses de manteniment de les empreses i les tasques d’adequació a la situació de la COVID19. Els ajuts van destinats als centres nàutics i d’immersió i acadèmies nàutiques inscrits als registres de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims abans del 31 de desembre de 2019 i que aquesta campanya hagin tingut unes pèrdues superiors al 20% en relació amb anys anteriors.

L’import de l’ajut s’estableix en un màxim de 2.500 euros per beneficiari. La sol·licitud s’ha de presentar abans del 15 de setembre exclusivament per mitjans electrònics a través de la pàgina web http://seu.gencat.cat. L’import d’aquesta subvenció prové del pressupost del Departament d’Agricultura i s’emmarca en el seu compromís amb l’Economia Blava de Catalunya. D’aquesta manera, el Departament vol reconèixer els serveis que els centres d’activitats marítimes ofereixen a la població com a activitats de natura que aporten benestar i salut a la ciutadania. 

Les activitats nàutiques i subaquàtiques es consideren activitats d’estiu, tot i que habitualment la temporada s’allarga més enllà, de març a octubre, gràcies a la bona climatologia però també al fet de ser activitats arrelades al territori amb una demanda local molt important. L’oferta d’aquests centres és molt diversa, des de batejos, cursos i sortides d’immersió per a la descoberta dels nostres rics ecosistemes marins fins a les modalitats de surf o vela o sortides a navegar en família per conèixer el nostre litoral des d’una perspectiva diferent, i es reparteixen arreu del territori i litoral català adequant-se a les característiques de cada zona. 

El confinament més les limitacions posteriors en les fases de reincorporació a la normalitat han reduït a la meitat la temporada 2020 per a aquests sectors econòmics, a més de la davallada de demanda per part de la població local i la caiguda en picat del turisme, també usuari d’aquests serveis. Això fa que els centres estiguin passant moments crítics que poden posar-ne en risc la continuïtat d’alguns. 

Per a qualsevol pregunta vinculada a la tramitació dels ajuts, podeu consultar l’apartat de Preguntes Freqüents, o bé enviar un correu a la bústia afersmarítims@gencat.cat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar