Publicitat
Publicitat

Doble sessió de Kavafis amb entrades exhaurides a Portalblau

La doble sessió de l'espectacle "A la llum del dia" inspirat en poemes de Kavafis obre el segon cap de setmana de Portalblau, amb entrades exhaurides. El festival continua avui amb l'actuació de Gemma Humet, demà Maria Jaume i els germans Alessio i Giancarlo Arena diumenge.

A la Llum del Dia va ser una trobada poètico-musical amb la participació de Josep Tero, Carme Callol, Jaume Comas i Eusebi Ayensa, el mateix equip que des de fa uns anys promou una vetllada per posar en valor els textos clàssics que, des de l'any passat, s'ha incorporat al programa general del festival d'estiu de l'Escala, el Portalblau. En aquesta ocasió, l'espectacle era inspirat en un text original del poeta grec més reconegut del segle vint, Konstandinos Kavafis.

Eusebi Ayensa va trencar una llança a favor de l'esforç fet per l'Ajuntament per mantenir la programació de Portalblau, tot i els condicionants que provoca la pandèmia de coronavirus.

Les trobades poètiques promogudes per l'equip d'Eusebi Ayensa estan demostrant any rere any que la poesia, fins i tot la clàssica, pot interessar un gran públic i que no té perquè associar-se a un producte minoritari i elitista. Una mostra és que ahir es van haver de programar dues sessions de l'espectacle amb entrades exhaurides en totes dues.

La programació de Portalblau continua avui amb el concert de Gemma Humet, una de les artistes que més clarament ha impregnat la seva obra amb l'essència de la cançó d'autor. Presenta "Petit Univers", el seu nou disc que sortirà l'any vinent on renova el seu so amb caixes de ritmes i sintetitzadors, això sí mantenint les melodies d'aires mediterranis.Demà actuarà Maria Jaume, una jove cantautora mallorquina, guanyadora de l'última edició del concurs Sona 9, presentant el seu primer disc, marcat per una sonoritat de folk acústic i pot independent en la seva accepció més íntima.Diumenge, clourà el cap de setmana de la Mar d'en Manassa els dos germans Arena, Alessio i Giancarlo, tot barrejant els seus repertoris nascuts entre Itàlia i Catalunya. Mitologies familiars i històries d'una infància profundament transcultural i mediterrània.I per a la setmana entrant es guarden els concerts més grans, al fòrum romà d'Empúries.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar