Publicitat
Publicitat

Empúries a l'albada

El MAC Empúries estrena una nova vista, 'Empúries a l'Albada'. Veure la sortida del sol i la llum càlida del matí des de dins del recinte arqueològic, sense visitants i amb visita guiada inclosa a tot el jaciment. Una proposta que es podrà tornar a gaudir el diumenge 16 d'agost i per la qual cal reserva prèvia.

El déu de la medicina, Asclepi, fa any que gaudeix de la sortida del sol des d'Empúries. Un moment màgic i únic, dins la tranquil·litat del jaciment arqueològic d'Empúries. Des d'aquest mes d'agost, Asclepi compartirà aquest espectacular moment amb un grup reduït de visitant, els que participin de l'activitat 'Empúries a l'Albada'. Aquest cap de setmana una vintena d'afortunats matiners, van presenciar tres moments únics, l'Aurora, la sortida del sol i el canvi de llums de la ciutat d'Empúries. Tal vegada els déus van afavorir el moment o van voler fer acte de presència a la inauguració, oferint una sortida de sol espectacular i sense cap núvol. Aquesta experiència fa anys que s'està treballant des del MAC Empúries, però per diversos motius no s'havia pogut materialitzar. Ara curiosament, davant la situació provocada per la Covid, s'ha vist l'oportunitat per engegar l'activitat amb aforament limitat. 

La visita guiada comença a les 6 del matí per així observar des de la muralla de la ciutat grega l'Aurora, la deessa Eos, que surt de la seva llar a la vora de l'oceà que envolta el món per anunciar el seu germà Hèlios. Enmig dels detalls de la ciutat grega i sota la mirada d'Asclepi. Els visitants busquen el lloc perfecte per gaudir de la sortida del sol i poder gaudir d'aquest moment màgic. A partir d'aquí s'inicia una vista pels racons de la ciutat grega tot aprofitant els primers raigs de llum. Una activitat que combina els secrets de la ciutat, amb mites com Hèlios i el seu fill Faetont o el de la creació dels Pirineus. Una visita lleugera, divertida i molt fàcil d'entendre a més compte amb la participació de Caius Amelius un antic habitant d'Empúries. 

  

La ruta finalitza a la ciutat romana, explicant detalls de la casa dels mosaics o de les termes. Tot per acabar amb un esmorzar a la terrassa del museu. De moment per aquest estiu s'ha programat un segon dia per gaudir de l'albada, serà el diumenge dia 16. 

  

Per assistir cal fer reserva prèvia al telèfon 972 77 59 76 o al correu reservesempuries@gencat.cat. La visita es fa amb català i té un preu de 12 euros.  



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar