Publicitat
Publicitat

Lleuger descens dels resultats de la Selectivitat respecte el curs passat a l'Institut el Pedró

27 alumnes de l'Institut el Pedró de l'Escala han superat amb èxit les proves de la Selectivitat. Des del centre s'atribueix aquesta lleugera baixada en els resultats a la situació de confinament i en l'endarreriment de les proves un mes més tard de l'habitual. 

Dels 31 alumnes de l'Institut El Pedró de l'Escala que es van presentar a la Selectivitat, 27 han superat amb èxit les proves d'accés a la universitat. La dada representa el 87% dels estudiants. La mitjana de Catalunya és del 94% d'aprovats. Enguany han estat uns exàmens atípics. L'Estat d'Alarma decretat per la pandèmia de la Covid-19 va obligar a endarrerir les proves un mes, entre el 7 i el 10 de juliol. 

El coordinador de Batxillerat de l'Institut el Pedró, Jordi Roig, atribueix aquests resultats a les dificultats que han viscut els estudiants aquest curs. Un curs, que pràcticament es va donar per acabat el 12 de març. Des de l'Institut s'ha treballat per ajudar als estudiants a preparar les proves. Roig assegura que endarrerir les proves de selectivitat un mes, ha estat més positiu que negatiu, ja que els alumnes s'han pogut preparar més els examens. Amb tot, Roig explica que la lleugera baixada de notes, en comparació al curs passat, es deu a una pèrdua del ritme d'estudi i de la concentració, a la calor i que molts alumnes han hagut de compaginar les hores d'estudi amb les feines d'estiu. 

La convocatòria d'aquest any, comptava amb una xifra rècord d'inscrits. Es van presentar als examens gairebé 40.000 alumnes, més de 5.000 més que l'any anterior. Del total, 30.838 han superat les PAU, el 94,48%, mentre que el 2019 ho van fer el 96,48%.

A l'Escala les notes més altes han estat de 9,5 - 9,1 i 8,6. La mitjana però, és de 6. Jordi Roig, diu que en termes generals, els factors personals són els que més han influit enguany en aquests resultats. Tot i que també, hi ha cert descontent amb els criteris de correccions fetes i amb l'àudio de la prova de "Listening" de l'examen d'Anglès. Roig, ha explicat que ja s'ha traslladat al departament d'educació la baixa qualitat de l'àudio. 

Des del sector educatiu es fa una valoració molt satisfactòria de les  PAU d'aquest any, tant per com es van desenvolupar les proves com pels resultats finals obtinguts on els estudiants han tornat a demostrar el seu compromís i esforç a l'hora de preparar l'accés a la universitat fins i tot en les circumstàncies més atípiques i excepcionals.

Ara, després d'un final d'etapa diferent i complicat, als alumnes de 2n de batxillerat, només els queda esperar les notes de tall per accedir als graus universitaris desitjats, que es faran públiques el pròxim 6 d'agost. Al 21, 22 i 23 de setembre tindran lloc les proves extraordinàries per recuperar nota aquells que necessitin més nota per entrar al grau escollit o per aquells que hagin suspès la primera convocatòria. 

Des del centre se'ls desitja molta sort en la nova etapa. Roig ha explicat també, que l'institut treballa ara, per poder celebrar una festa de despedida al setembre amb totes les mesures de seguretat. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar