Publicitat
Publicitat

L'ABS de l'Escala obre els consultoris que en depenen i crea la figura del Gestor COVID

L'ABS de l'Escala reobrirà amb totes les mesures necessàries set dels vuit consultoris locals de les poblacions que en depenen. També ha creat la figura del Gestor COVID, que rastrejarà contactes de persones que hagin donat positiu i donarà suport als que passin la malaltia.

La crisi sanitària per fer front a la Covid-19 va obligar a reorganitzar tota l'estructura dels centres mèdics. En el cas de l'àrea bàsica de salut de l'Escala, es van tancar els vuit consultoris: Albons, Bellcaire, Torroella de Fluvià, Ventalló, Viladamat, l'Armentera, Sant Pere Pescador i Vilamacolum. Centralitzant tota la feina i atenció al ciutadà al CAP de l'Escala.

 A partir de la setmana vinent obriran set dels vuit consultoris. L'únic espai que no podrà oferir atenció sanitària a curt termini és el de Vilamacolum, perquè té una dimensió massa reduïda per a garantir la seguretat dels pacients i els professionals. L'objectiu de fer una obertura gradual dels diferents dispensaris locals és el d'ampliar l'activitat de manera segura, adaptada als canvis generats pel coronavirus.

El calendari d'assistència que seguiran els professionals a partir del 3 d'agost en aquests locals serà el següent: els dilluns, atendran a l'Armentera; els dimarts, a Torroella de Fluvià i Ventalló; els dimecres, a Albons; els dijous, a Viladamat, i els divendres, a Sant Pere Pescador i Bellcaire d'Empordà. Cal remarcar que el funcionament de tots els consultoris locals és mitjançant cita prèvia, per evitar aglomeracions a les sales d'espera i per garantir les mesures de prevenció i higiene. I seguint les recomanacions del Servei Català de la Salut, es prioritza l'atenció telefònica i a domicili. 

 

I des d'aquesta setmana l'ABS de l'Escala també ha incorporat la figura del Gestor COVID, que a més del rastreig exhaustiu de contactes treballarà estretament amb l'equip mèdic i d'infermeria de l'ABS l'Escala de dilluns a diumenge. 

 

Pel que fa a la situació del CAP, s'intenta recuperar una certa normalitat amb les visites dels pacients. 

 

Des del CAP es recomana que per casos urgents millor trucar el 061, per així iniciar el millor protocol per fer front a la situació.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar