Publicitat
Publicitat

Projecte d'un aeròdrom a l'Escala

L'Escala celebra el primer ple presencial des de la crisi sanitària, un ple on destaca el projecte presentat d'un aeròdrom dins el terme municipal de l'Escala. Un projecte viable urbanísticament parlant, però amb certs inconvenients.

El ple del mes de juliol va celebrar-se amb certa normalitat, de fet va ser el primer ple presencial des del mes d'abril. Això si amb una imatge atípica de la sala de plens, sense públic i amb les taules molt separades per complir amb les mesures de seguretat establertes. Un ple més tècnic que polític amb 12 punts a l'ordre del dia i on el més destacat era el nomenament del nou jutge de pau, el doctor Narcís Prat. 

 

Unes felicitacions que arribaven per part de tots els grups municipals.

    

Durant el torn de precs i preguntes, espai on es va generar més debats van sorgir diversos temes. Un dels més destacats el plantejava el grup d'Esquerra, qui posava sobre la taula el projecte d'un aeròdrom dins el terme municipal de l'Escala. El regidor d'urbanisme, Josep Bofill explicava la situació del projecte: viable urbanísticament parlant però amb molts inconvenients per l'entorn i la proximitat amb el de Viladamat.

 

Un dels altres temes va ser la contractació d'un tècnic d'habitatge, una figura molt demanada des del grup En comú l'Escala. 

Dins els precs i preguntes, on ERC i En comú l'Escala van ser els més actius també van plantejar-se temes com fer un estudi per saber els joves interessats a utilitzar un bus interurbà per portar els nois i noies de l'Escala a l'institut. Es va parlar de la situació actual del servei socioeducatiu. L'equip de govern va respondre als problemes tècnics dels panells lluminosos dels aparcaments del municipi, que a causa de la covid no han pogut seguir el manteniment habitual. Finalment es felicitava l'ajuntament per la bona tasca de comunicació a les xarxes socials des del temporal Glòria, però s'apostava per continuar millorant sobretot amb idiomes per poder informar de primera mà de la situació actual de l'Escala. 

 

Carles Carlà del Gent de l'Escala, comentava la necessitat d'introduir més tecnologia a l'ajuntament er crear un vincle amb els ciutadans i així en el ple generar debat. Així mateix exposava la preocupació de la 'nova normalitat' una preocupació similar va comentar el portaveu de junts per Catalunya. 

  

Aquest va ser l'últim ple abans de fer una pausa política dins el calendari, el proper ple ja serà el mes de setembre. Tot i això no es descarten comissions o juntes especials aquest mes d'agost davant a la situació i l'evolució de la Covid-19.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar