Publicitat
Publicitat

Espoli de pedra seca a Vilanera

Detectats diferents punts a Vilanera que estan patint l'espoli de pedra seca de les parets que separen els camps i també d'una barraca de pastors. Aquest tipus de construccions  actualment estan considerades per la UNESCO com elements patrimonials.

Des de l'Àrea de Patrimoni de l'Ajuntament de l'Escala es lamenta l'espoli de pedra seca que s'està patint a l'entorn de Vilanera.En a l'antic Camí de Vilanera-Els Recs on s'han detectat un gran nombre de pilons de pedra seca a punt per ser recollits per un camió.Es poden veure clarament a les parets els punts on s'han anat desgranant aquestes pedres.Des que es va conèixer la situació la policia local hi fa rondes de control.

Per conscienciar sobre la importància de les construccions de pedra seca i per començar a reconstruir el que s'ha malmès, enguany s'hi dediquen les Jornades del Centre d'Estudis escalencs el mes d'octubre, amb una conferència inaugural i diversos tallers on s'ensenya la tècnica.S'actuarà sobre les parets de pedra i a la barraca de pastors.

Per anar fent tastet i mostrar de manera molt didàctica què és la pedra seca, les tècniques i la seva història, es pot visitar al Museu de l'Anxova i de la Sal una petita exposició fins a finals de setembre.Des del Museu de l'Escala també s'han engegat una ruta guiada per conèixer de ben a prop aquest patrimoni.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar