Publicitat
Publicitat

Ràdio l'Escala estrena el magazín d'estiu Obert X Vacances

Les ràdios locals de Catalunya han estrenat el magazín d'estiu "Obert X Vacances". Un programa fresc que combina l'actualitat amb l'entreteniment i la divulgació. Hi participen prop de mig centanar d'emisores locals amb la col·laboració de La Xarxa de Comunicació Local.

Ràdio l'Escala participa en el nou magazín radiofònic que han estrenat una cinquantena d'emissores locals del territori català; "Obert X Vacances" amb la col·laboració de La Xarxa de Comunicació Local.  El programa planteja qüestions d’interès nacional, des d’un punt de vista local. Pretén explicar des del territori, històries i fets que poden interessar a qualsevol oient del país. El magazín vol ser un aparador per fomentar el comerç de proximitat, el turisme de quilòmetre 0 i qualsevol activitat que es faci als municipis. També vol ajudar disciplines que necessiten més difusió que mai, com les arts escèniques. 

El magazín, conduit per el periodista de Ràdio Ciutat de Badalona, Carles Carvajal, té una estructura dinàmica, amb connexions a diversos punts de Catalunya adaptant-se a l’actualitat de cada moment. Comença amb una qüestió informativa i entrevista a personatges amb històries interessants. Aquest estiu, en plena pandèmia mundial, també serveix per conèixer persones que no poden desenvolupar amb normalitat la seva feina, empreses que s’han hagut de reinventar per sobreviure o propostes per gaudir del territori sense gastar gaire. 

Abel Font, director de Ràdio l'Escala

Entretenir, doncs, des del territori, la segona hora d’‘Obert x vacances’ buscarà l’ambient de mercats, càmpings, hotels i activitats industrials del territori. Serveix per saber com passen l’estiu els catalans que viuen a l’estranger i notícies que semblen falses, però que no ho són. Professors d’idiomes ens explicaràn les paraules bàsiques per anar pel món i cuiners amateurs i professionals treuràn les millors receptes per fer plats d’estiu inoblidables. També, i des de Ràdio l'Escala, el Dr. Prat donarà consells per mantenir una nutrició idònia i un estat emocional saludable. 

També es reivindica la 'Tecnologia per a tothom'. El sector cultural és un dels que més pateix els efectes de la crisi sanitària. El programa preguntarà a cantants i grups com afronten un estiu sense concerts, detallarà amb agents del territori com seran les festes majors confinades. I l’humor no hi faltarà, amb monòlegs, pífies i debats sobre temes banals de l’estiu. Hi haurà jocs i concursos amb l’audiència, que podrà intervenir a través de trucades, missatges i xarxes socials. Aquesta setmana està en joc un cap de setmana al càmping Las Palmeras de Tarragona. 

Obert X Vacances es podrà escoltar cada dia, de dilluns a divendres, de 9h a 11h a més de 50 emissores locals i ‘en streaming’ a laxarxa.cat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar