Publicitat
Publicitat

Festa del Carme passada per la televisió

La Festa del Carme s’adapta a la situació actual amb aforament limitat a la missa i el concert de sardanes. La catifa de sal va fer al·lusió al col·lectiu sanitari i la processó marítima i d’homenatge a la vellesa es van suspendre. 

Una de les festes més emblemàtiques i cita ineludible cada mes de juliol a l'Escala i tantes altres poblacions marineres és la Festa del Carme. En el cas de l'Escala associada des de fa més de sis dècades a l'homenatge a la vellesa. La pandèmia de Covid-19 ha provocat que enguany el programa habitual, calcat un any rere l'altre aquest cop s'hagués de modificar per poder respectar les recomanacions d'higiene sanitària i distanciament per evitar possibles contagis. La processó marítima d'embarcacions del port fins a la platja i la processó terrestre de La Platja fins a l'església es van suspendre. Com a nucli de la festa, sí que es va mantenir, tot i que amb aforament limitat, l'ofici solemne en honor a la Verge del Carme, presidit pel bisbe de Girona Francesc Pardo. Missa que va poder ser retransmesa en directe per Canal 10 Empordà.

També es va poder mantenir la tradicional catifa de sal a la plaça de l'Església, enguany presidida pel lema "gràcies" i en homenatge a tot el col·lectiu sanitari que ha patit de valent les setmanes més dures de la crisi sanitària.

Des de l'Ajuntament, l'alcalde ha parlat de la Festa del Carme com una manera de tenir present la tradició local.

A la tarda, la festa es va completar amb un concert de sardanes protagonitzat per la cobla Ciutat de Girona que es va fer, també amb aforament limitat,a Plaça Catalunya.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar