Publicitat
Publicitat

S'instal·la un camp de boies ecològiques d'amarrament a l'entorn d'El Cargol

L'Escala instal·larà un parc de boies d'amarrament ecològiques a l'entorn del Cargol amb l'objectiu d'evitar els amarraments massius que es produeixen cada estiu. D'aquesta manera s'evitarà malmetre el camp de posidònia que hi ha al fons.

Anunci 0s

L'ajuntament de l'Escala instal·larà la setmana vinent un camp de boies d'amarrament a redors de Garbí entre la Roca del Cargol i La Mar d'en Manassa.És habitual que cada estiu aquest espai s'ompli amb desenes d'embarcacions, que llencen l'àncora i malmeten la posidònia que hi ha al fons.Amb l'objectiu de regular aquesta situació es posaran 17 boies ecològiques.Les boies tenen un sistema d'encolatge especial que no malmet el fons marí, a la vegada que manté tensa la cadena que uneix el fons i la boia evitant que s'arrossegui.Tot i les boies ecològiques, des de l'ajuntament s'apel·la a  la responsabilitat dels usuaris.

El cost total de l'actuació és de 14mil euros, 10mil dels quals aportats per la Diputació de Girona.© 2020 canal10.cat - Avís legal - Contactar