Publicitat
Publicitat

La ruta del Camí del Palau entra a l'oferta de visites guiades

El Museu de l'Escala ha iniciat les tradicionals rutes guiades d'estiu pel patrimoni històric i natural del municipi, amb gairebé una dotzena de propostes diferents i la incorporació d'una ruta nova, la del camí del Palau.

El Museu de l'Escala ofereix un estiu més rutes guiades pel patrimoni històric i natural. Enguany s'ofereixen una dotzena de rutes, entre elles la nova ruta 'Camí del Palau'. Una ruta acompanyada d'una petita exposició dedicada a la pedra seca, la qual agafarà més rellevància de cara a finals d'any amb unes jornades dedicades aquest tipus de construcció.

La Ruta Camí del Palau parteix del camí dels Termes de l'Escala, que és la línia divisòria entre els actuals termes de l'Escala i Torroella de Montgrí i que fins al segle XVIII pertanyia al terme d'Empúries. A partir d'aquest punt, s'enfila cap a l'ermita medieval de Sant Maria del Palau, documentada des del segle XIII i que ha estat recentment excavada i consolidada, deixant al descobert el basament de l'antic absis del segle XI. Un dels primers punts destacats de la ruta és la divisió de termes.

La ruta té la particularitat d'oferir una bona caminada amb bones vistes, però també nodreix de coneixements a tots els visitants, ja que durant el recorregut els visitants poden observar les construccions de paret de pedra seca que tancaven les finques que ara són de pinedes i olivars i antigament de vinya. A banda i banda del camí es pot observar vegetació de llentiscle, ginesta i romaní. Des de l'ermita s'observa una magnífica vista de l'antic estany de Bellcaire, ara amb alguns camps d'arròs. El retorn es fa per un corriol entre les pinedes on encara queden restes d'antics dipòsits d'ensofrar i ensulfatar les vinyes.

 

Aquesta ruta es fa els dimarts de juliol i agost, entre les 10 i les 12h. Com a la resta de rutes, cal fer inscripció prèvia. Es pot fer a través del web: www.museudelescala.cat i el cost és de 5 euros per persona. A part d'aquesta nova ruta, el Museu de l'Escala ofereix entre altres la Ruta del camí de ronda i els búnquers de les Planasses, la Ruta Josep Pla, La pesca a l'Escala, Sant Marti d'Empúries o Ruta dramatitzada Víctor Català entre altres. Trobareu tota la informació i podeu fer les inscripcions a la mateixa web del museu. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar