Publicitat
Publicitat

La Flama del Canigó arriba a l'Escala

La platja de Riells s'omple de famílies en una revetlla de Sant Joan atípica, on els coets i petards van ser protagonistes però sense fogueres. Per altra banda a l'Escala va arriba la flama del Canigó, amb un acte senzill de benvinguda, lectura de manifest i amb homenatge a la societat civil que ha lluitat contra el coronavirus.

La Flama del Canigó ha arribat a l'Escala any rere any, on és rebuda de manera solemne i dóna inici a la nit de Sant Joan. Aquests últims anys la flama arribava al Camp dels Pilans. Enguany i a causa de la pandèmia, l'acte de benvinguda de la flama s'ha modificat pràcticament a últim minut. Doncs cal recordar, que al llarg de la setmana semblava que aquest any la flama no arribaria a l'Escala. Finalment la Flama va arribar puntual a la plaça de l'Ajuntament on es va portar a terme l'acte de benvinguda, amb lectura del manifest, sardanes i música amb la Coral Groga . La flama arribava amb el lema 'Enguany, encenc la flama per tu', al mateix temps que es convertia en un record i en una llum pels que han lluitat i estan lluitant contra el coronavirus.

 

Seguidament arribava la lectura del manifest, a càrrec de Ramon Manent director de la coral gorga. 

 

L'agrupació sardanista Avi Xaxu, aportava el seu granet de sorra a l'acte amb la sardana del 1924 'Nit de Sant Joan' de l'Avi Xaxu. Una sardana que molts van decidir ballar, de manera solitària per mantenir les mesures de seguretat.

 

L'acte de la flama del Canigó s'acabava amb diversos temes musicals interpretats per la coral gorga. 

La festa de Sant Joan es traslladava després a les cases, on enguany van celebrar-se la majoria de revetlles. Tot i això la platja i el passeig de Riells van omplir-se de famílies i grups reduïts que van il·luminar de llum i color l'Escala. Tot i que la festa, els petards i els coets van tornar al carrer ho van fer amb tot de mesures per minimitzar qualsevol risc de contagi. A l'Escala la nit de Sant Joan va ser tranquil·la i sense cap incident destacat. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar