Publicitat
Publicitat

Obert el termini per a sol·licitar l'Ingrés Mínim Vital

Aquesta setmana s'ha obert el termini per a la sol·licitud de l'Ingrés Mínim Vital. Un ajut per a persones necessitades que pot oscil·lar entre els 462 i 1015 euros. S'ha de demanar telemàticament. A l'Escala, amb cita prèvia, es pot demanar ajuda per fer-ho al Punt Òmnia.

Aquesta setamna s'ha obert el termini per a sol·licitar l'Ingrés Mínim Vital, una prestació de la Seguretat Social per a famílies en situació de pobresa extrema que aspira a arribar a 850 mil famílies. L'aportació estatal oscil·larà entre els 462 i els 1015 euros al mes en 12 pagues, en funció de la composició de la llar.Aquesta renda es pagarà de forma retroactiva, amb efectes a 1 de juny, a tots aquells que la demanin abans del 15 de setembre.Els requisits mínims per a rebre'ls son tenir entre 23 i 65 anys -o 18 si es tenen menors a càrrec-, acreditar residència legal i efectiva a Espanya de forma ininterrompuda  durant almenys un any abans de fer la sol·licitud i estar insrits com a demandants de feina, entre d'altres. A banda d'aqeusts, l'accés a l'ingrés mínim vital dependrà exclusivament del nivell d'ingressos i del patrimoni de la persona sol·licitant.A l'Escala no es disposa de dades concretes de quantes famílies estan en situació de demanar aquest ajut. Amb tot, des de l'àrea de serveis socials s'ha valorat amb satisfacció l'establiment d'aquesta ajuda, qualificant-la d'una mesura de sentit comú.

Les sol·licituds s'han de demanar, de forma telemàtica, a través del portal web de la Seguretat Social. Allà hi trobaran tota la informació que cal per a complimentar la sol·licitud, els requisits exigits, qui se'n pot beneficiar, així com un simulador per tal de comprovar si es té opció o no a l'ajut. A nivell local, no es tramita des de cap servei municipal, si bé aquell qui ho necessiti pot demanar ajuda al Punt Òmnia, des d'on se'ls ajudarà a omplir la documentació.

A tot Espanya hi ha un milió cent mil llargs amb tots els seus membres a l'atur i quasi sis-centes mil que no tenen cap tipus d'ingrés, segons l'Enquesta de Població Activa. Aquesta Renda Mínima Vital està pensada per a les famílies més vulnerables que no disposin, doncs, de recursos.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar