Publicitat
Publicitat

Bones sensacions en el retorn del mercat setmanal

El mercat de Riells torna a obrir amb menys de la meitat de parades. Ajuntament, marxants i usuaris ho valoren amb satisfacció i amb la vista posada al final de l'estat d'alarma.

Transcorreguts tres mesos des del tancament del mercat, els marxants han pogut tornar a muntar la seva parada a l'Escala. Ho han fet respectant les mesures pactades amb l'Ajuntament com és parar-ne només la meitat, delimitant tot el perímetre, controlant l'accés en tres únics accessos i amb l'obligació que tots els usuaris portin mascareta. Ahir van parar un total de 36 parades, 32 de roba i 4 d'alimentació, alguna menys de les que podien venir.

Després de tantes setmanes sense poder obrir el mercat, la jornada va transcórrer amb normalitat i no es va produir cap incident destacable. La setmana vinent podrà parar la meitat de parades que ahir no van poder venir. I a l'ambient sura el desig que per a l'altre el mercat pugui fer un pas més cap a la recuperació de la normalitat.

Els marxants es mostraven satisfets de poder tornar a treballar, tot i les restriccions obligades per la situació. I és que després de tres mesos amb la parada tancada a casa, la seva situació econòmica estava arribant al límit. Per regla general es mostraven agraïts a la resposta de la clientela que ahir es va acostar al mercat, tot i que la sensació de por al contagi no ha desaparegut totalment.

L'afluència de compradors va ser molt menor a la d'un diumenge normal i en cap moment es va omplir l'aforament màxim, acotat a 700 persones. Amb tot, hi havia qui havia fet quilòmetres per venir al mercat. La gran majoria va respectar escrupulosament les mesures de seguretat i era difícil veure ningú sense mascareta. 

Ahir va circular molta menys gent del que és habitual al mercat de l'Escala. I tothom -ajuntament, marxants i passavolants- ja espera la confirmació de data d'acabada de l'estat d'alarma. La clau de volta serà el dia que la regió sanitària de Barcelona entri en fase 3, cosa que podria produir-se aquesta mateixa setmana.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar