Publicitat
Publicitat

Jordi Gallegos, nou president dels aplecs de Catalunya

Jordi Gallegos assumeix la presidència de la Unió d'Aplecs de Catalunya la mateixa setmana que s'hauria d'haver celebrat el 45è Aplec de la sardana de l'Escala. Un càrrec que assumeix amb el repte de desenvolupar un nou reglament intern de l'entitat en un moment en què la sardana pateix de valent les conseqüències de la pandèmia de Covid-19.

El president de l'Agrupació Sardanista Avi Xaxu, Jordi Gallegos, és des de l'1 de juny passat el nou president de la Unió d'Aplecs Sardanistes de Catalunya, entitat de la qual fins ara ja n'era el vice-president. Gallegos succeeix en el càrrec a Joan Ventura, que li ha cedit el càrrec després d'haver-se integrat a la junta de la Confederació Sardanista de Catalunya.

Per als tres anys de mandat que queden, Gallegos té damunt la taula la definició de com quedaran perfilats els aplecs des de la pandèmia de la Covid-19, com es podran o s'hauran de ballar les sardanes a partir d'ara, així com desenvolupar el nou reglament intern de l'entitat.

El nomenament de Jordi Gallegos com a nou president ha coincidit amb la setmana de l'aplec de la sardana de l'Escala, que s'hauria d'haver celebrat aquest cap de setmana passat. Hauria estat l'edició número 45, les entitats homenatjades havien de ser el Cor Indika i el Grup de Danses La Farandola i, per quart any consecutiu, el programa incloïa sis sadanes d'estrena.No s'ha celebrat l'aplec, però d'activitat sardanista n'hi ha hagut un bon munt a través de xarxes socials, especialment Facebook. A banda d'un comunicat diari vinculat amb un aspecte o altre de l'aplec, l'Agrupació va marcar un repte als seus seguidors que consistia en demanar que es gravessin tot ballant la sardana l'Aplec de l'Escala d'Enric Vilà. Repte que va rebre un únic vídeo que en Jordi Gallegos ha agraït especialment.

L'Agrupació Sardanista Avi Xaxu manté la voluntat de fer el 45è aplec cap a la tardor, si bé avui encara no hi ha cap data concretada, a l'espera d'informació més detallada sobre quins protocols higiènics i de seguretat caldrà seguir.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar