Publicitat
Publicitat

Avui és el Dia de l'Associacionisme Cultural (DASC)

Avui, 4 de juny, és el Dia de l'Associacionisme Cultural, una jornada centrada en posar en valor el pes i la força de les entitats d'àmbit cultural arreu de Catalunya. La data rememora els inicis del Festival Euterpe, el 4 de juny de 1864. A l'Escala hi ha més de mig centenar d'associacions censades.

El 27 de maig de 2014 el Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC). La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé. La jornada s'instaurà amb la voluntat de  posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. Els municipis s'han anat sumant a aquesta celebració.

Per a Rafel López, les entitats representen el poder de la gent, i a elles cal reconèixer la riquesa i diversitat de l'activitat cultural i festiva de cada municipi, en aquest cas l'EScala.

El Dia de l'Associacionisme Cultural d'aquest 2020 arriba en una situació ben poc normal, amb l'estat d'alarma encara vigent i en ple proces de desconfinament. Però a ningú se li escapa que el calendari d'activitats d'enguany, moltes d'elles promogudes des de les associacions, està essent absolutament mediatitzat per la pandèmia de coronavirus.

A l'Escala un dia clau per a les associacions és l'1 de maig, quan es sol celebrar la Fira d'Entitats, aquest any suspesa. No es va poder fer el reconeixement a aquests col·lectius aquell dia i el regidor aprofita l'avinentesa per fer-lo públic avui, Dia de l'Associacionisme.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar