Publicitat
Publicitat

El doble d'usuaris al Centre de Distribució d'Aliments

Les persones que fan us del Centre de Distribució d'aliments s'han multiplicat amb la crisi sanitària. De repartir aliments tres matins cada quinze dies, actualment se'n reparteixen a diari. Les reserves s'han pràcticament esgotat.

La crisi sanitària, econòmica i social, amb els ERTOs i la caiguda de la feina han deixat moltes famílies sense un servei bàsic com és l'alimentació.Abans de tot plegat el Centre de Distribució d'Aliments de l'Escala atenia a una vuitantena de famílies, i actualment ja s'acosta a les 180.Habitualment s'obria tres matins cada quinze dies. Amb la nova situació , amb cita prèvia valoració de Serveis Socials,  i de les 9 del matí fins les dues del migdia s'obre cada dia de dilluns a divendres.El magatzem del Centre està completament buit, no hi ha reserves.L'ajuntament s'ha vist obligat d'estirar dels diners previstos al Pla de Xoc.

Les famílies van a recollir el carro d'aliments una vegada cada quinze dies, amb el més essencial com llet, llegums o pasta.Hi ha més famílies i es necessiten més aliments per família, ja per moltes sobreviuen sense cap tipus més d'ingrés.

Si no hi ha cap novetat el Servei no s'aturarà durant l'estiu, ja que no es preveu que la situació canvii molt.

Amés de l'aportació del Pla de Xoc, es reben aliments del govern de l'estat, donacions de supermercats i també de particulars que volen col·laborar.

Des del consistori escalenc s'espera que el sou mínim garantit aprovat per l'estat espanyol disminueixi la demanda.Si no fos així, seria necessari un nou pla de xoc.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar