Publicitat
Publicitat

Obertura sota mínims a les escoles

Menys d'una quinzena d'alumnes entre l'escola Empúries i l'institut El Pedró el dia de reobertura dels centres. A l'Esculapi no s'obrirà fins demà per tema d'obres i una fuita d'aigua. I al Ballmanetes s'obre amb una quarta part dels infants.

L'anunciada reobertura dels centres escolars va passar ahir amb una discreció absoluta, si tenim en compte la poca afluència que va haver-hi. A primària, l'Escola Empúries va acollir únicament quatre alumnes d'infantil i es calcula que seran un màxim de set mentre que a l'Esculapi, no van poder obrir perquè no estava enllestida la runa d'unes obres i, a més, ahir va haver-hi una fuita d'aigua just al davant del centre. Tots els condicionats d'aquesta reobertura, que consisteix més en un servei d'acollida que no pas com una reactivació de l'activitat lectiva, fan que l'aspecte dels centres difereixi ben poc de la grisor i el silenci que ha presidit les onze setamnes transcorregudes des del decret d'estat d'alarma i posterior confinament.

El pla de reobertura, en el cas de primària, ha estat consensuat entre les dues escoles, l'Empúries i l'Esculapi. A banda dels alumnes d'infantil, dimarts vinent i l'altre, es convoca els de sisè, alumnes que el curs vinent passaran a la secundària.

Per a la resta d'alumnes, els de primer a cinquè, s'ha previst que també puguin fer un tancament de curs durant la setmana del 15 al 19.

Amb tot, es pot dir que han reobert els centres, sí. Però el sentiment no deixa de ser, el de tristor.

A la secundària, la sensció no és massa diferent. A l'Institut El Pedró, la reobertura s'ha fet per als alumnes de final de cicle, és a dir quart d'ESO i segon de Batxillerat. Aquesta setmana s'han programat sessions per repassar dubtes de cara a la Selectivitat per alumnes de segon de batxillerat i la setmana vinent, però amb una assistència d'escassament una desena dels 55 alumnes d'aquest curs. I la setmana vinent es farà un equivalent per als alumnes de 4t d'ESO.Queda pendent a l'Institut de fer alguna cosa per a les graduacions d'ESO i de Batxillerat, si bé encara no s'ha perfilat què ni com es podrà fer.Per al a resta d'alumnes, se'ls comunica que, amb cita prèvia, es pot anar al centre a recollir el material propi que s'hagués deixat a l'aula quan va començar el confinament.

Pel que fa als més petits, també ahir va obrir portes l'escola bressol Ballmanetes, amb presència de 19 infants, amb les rutines també ben canviades per poder complir amb la ràtio d'un màxim de cinc alumnes per aula o per espai.

A Ballmanetes, la reobertura ha coincidit amb el període de preinscripcions per al curs vinent.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar