Publicitat
Publicitat

Nova campanya de prevenció contra el mosquit tigre

Amb l'arribada de la calor arriben també els mosquits, entre ells el mosquit tigre. Per evitar les picades i que creixi la seva població ha començat una nova campanya de prevenció. Aquest espècie cria en aigua estancades.

És en marxa una nova campanya per evitar la proliferació del mosquit tigre, que en aquesta època és quan es reprodueix i multiplica.El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l'estiu de 2004.Se'l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes.El mosquit adult fa entre 2  i 10 milímetres.La presència del mosquit és molt molesta pel nombre tan elevat de picades que causen els exemplars femella.Aquest mosquit té també la capacitat d'actuar com a transmissor d'algunes malalties produïdes per virus.Els ous i les larves del mosquit tigre viuen en petites basses d'aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana.

Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen, que van des de un petit estanc a un test del nostre jardí.Des de les administracions es fan campanyes per erradicar-lo però també es pot prevenir des de casa.

En cas de patir una picada s'ha de rentar la zona ràpidament amb aigua i sabó evitant rascar-se.S'hi pot aplicar gel per reduir el dolor. Mai s'ha de prendre medicació.En cas que persisteixin les molèsties s'ha de trucar al 061.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar