Publicitat
Publicitat

L'Escala es prepara per obrir les platges dilluns

L'Ajuntament ultima els protocols per reobrir amb garanties de seguretat les platges per a la temporada turística. A partir de dilluns torna a estar autoritzat el bany, amb l'entrada en fase 2 del confinament. S'ha descartat la possibilitat de parcel·lar les platges per l'impacte i les dificultats que representaria per la neteja de la sorra.

Les màquines ultimaven avui la retirada de les xarxes i la neteja i anivellament de la sorra de platges com la de Riells per tenir-les a punt per dilluns, quan amb l'etnrada en fase 2 del desconfinament tornarà a ser autoritzat el bany recreatiu.L'Ajuntamentacaba d'enllestir les mesures corresponents per complir amb els protocols de seguretat i higiene que requereix la situació. Entre aquestes mesures, val a dir que s'ha descartat la parcel·lació de les platges per l'impacte que suposaria i per les dificultats que representaria de cara a la neteja de la sorra. La neteja de la sorra serà precisament una de les tasques que es reforçarà aquest estiu.

Com a mesures específiques per aquesta temporada, s'instal·laran cartells als accessos de les platges amb les instruccions a seguir per part dels banyistes, entre les quals hi ha la necessitat de seguir les normes d’higiene i prevenció, en especial la distància de seguretat d’un mínim de dos metres amb els altres usuaris. A més, també cal deixar espai a la part més propera a l’aigua per tal de permetre la circulació dels banyistes sense trencar la distància de seguretat. També és molt important fer un ús responsable de les platges i ajudar a mantenir-les netes,com a mesura per evitar la propagació del virus. 

Aquest any, per vetllar pel bon compliment de la normativa, l'Ajuntament contractarà una dotzena d'agents cívics que es preveu que puguin treballar, com a mínim, durant els mesos de juliol i agost. El procés selectiu ja és obert i tots els interessats poden presentar sol·licitud a través del web de l'Ajuntament.

L’Escala té més de set quilòmetres de litoral, amb una quinzena de platges i cales, que van des de grans platges de sorra urbanes, a petites cales de còdols en un entorn natural, passant per l’experiència de banyar-se en una platja a peu d’un moll hel·lenístic de 2.000 anys d’història. Això garanteix que tothom que desitgi banyar-se a l’Escala ho pugui fer complint amb les distàncies de seguretat necessàries. En aquest sentit, es fa una crida a la població a actuar de forma solidària i activa per al compliment de les normes de seguretat i higiene i, per tant, que si s’arriba a una platja que ja està massa plena, es dirigeixi a una altra per no posar-se en risc ni a un mateix ni als altres. 

L'última platja que es podrà posar a punt serà la del Portitxol, on tot just aquesta setmana han començat els treballs de reconsturcció del tram de passeig que es va ensorrar per efecte del temporal Glòria. Uns treballs que s'ha anunciat que estaran acabats abans de juliol.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar